77f337fdd22d9f934f8cad54cee29f96e604299f

Voordekunst en Kentaa lanceren crowdfunding platform voor culturele instellingen

Culturele instellingen die projecten van een bedrag van 20.000 euro of meer willen crowdfunden, kunnen vanaf nu gebruik maken van een nieuw platform: Creative Funding. Kentaa en voordekunst lanceren een exclusief crowdfundingplatform en bijbehorend adviestraject voor creatieve instellingen. Op het platform (www.creativefunding.nl) worden de krachten van het Kentaa framework voor online fondsenwerving en de expertise en begeleiding van voordekunst gecombineerd.

 

De volgende stap voor de culturele sector

Voor culturele instellingen biedt crowdfunding interessante mogelijkheden op het gebied van fondsenwerving én relatiebeheer. Helaas ontbreekt het vaak aan tijd, kennis of capaciteit om een succesvolle crowdfundingcampagne te voeren. Creative Funding biedt organisaties de kans om deze drempels te overwinnen. Dit jaar is er plek voor 10 instellingen om deel te nemen aan dit traject.  De open call voor het eerste half jaar is nu geopend.

 

Exclusief platform en adviestraject voor bijzondere projecten van creatieve en culturele instellingen

Gedurende het adviestraject Creative Funding worden creatieve instellingen intensief begeleid door een crowdfundingexpert van voordekunst, van plan tot uitvoering van de campagne. Ook na de campagne ondersteunt voordekunst de organisatie met relatiebeheer- en behoud van (nieuwe) donateurs. Het platform draait op het flexibele Kentaa framework, dat het mogelijk maakt voor elke instelling een eigen organisatiepagina in te richten in hun eigen huisstijl. Daarop is ruimte voor één of meerdere crowdfundingprojecten. Hierdoor dragen de campagnes niet alleen bij aan de fondsenwerving, maar ook de branding van de culturele instellingen en het relatiemanagement met (nieuwe) donateurs.

 

“Voordekunst is een begrip binnen de culturele sector. Vele mooie creatieve projecten zijn de afgelopen jaren via voordekunst succesvol gecrowfund. Wij zijn onder de indruk hoe voordekunst de sector helpt met innovatie op het gebied van fondsenwerving. Ik kijk er naar uit om als Kentaa samen met hen een volgende stap daarin te gaan zetten en in Creative Funding de krachten te bundelen!”  - Marc Schoutens, managing director van Kentaa. 

 

Met deze samenwerking wordt een win-win-win gecreëerd: de mooie projecten van de instellingen, de expertise en mankracht van Voordekunst en de gebruiksvriendelijke techniek van Kentaa. Zo’n 150 organisaties maken succesvol gebruik van de platformen van Kentaa. Via voordekunst, het crowdfundingplatform voor de culturele sector, is er al meer dan 25 miljoen euro opgehaald voor meer dan 3800 projecten.

 

“Dit jaar bestaat voordekunst, en dus ook culturele crowdfunding, negen jaar. Er zijn veel mooie projecten gefinancierd, maar we zien dat crowdfunding nog steeds vrij incidenteel wordt ingezet. In het driejarige traject Creative Funding combineren we de infrastructuur van Kentaa en de kennis van voordekunst en zetten we in op het duurzaam betrekken van donateurs en fans.” - Roy Cremers, directeur voordekunst. 

 

Open call geopend voor instellingen

Culturele en creatieve instellingen kunnen hun project indienen op het Creative Funding platform via een open call. In 2020 zijn er tien trajectplaatsen beschikbaar. Meer informatie over de open call vind je hier.

 

 

----

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!