Bde90fd65f59e186db57b2b40d211e072fb22dc1

Verrijk je storytelling met Twitter Moments

Is 140 karakters te kort om jouw verhaal te vertellen en voel je je daarom belemmerd om Twitter te gebruiken voor storytelling? Daar heeft Twitter iets op gevonden! Twitter Moments is een functie waarmee je meerdere tweets kunt bundelen tot één verhaal, die sinds eind september voor iedere Twitter-gebruiker toegankelijk is. Zo bundel je tweets over een bepaald onderwerp, met een bepaalde hashtag (#), van een bepaald account, of kun je putten uit de tweets die jij leuk hebt gevonden. Ook kun je de link naar een Twitter Moment gemakkelijk delen op andere kanalen.

Waarvoor kun je Moments gebruiken?

1. Een project van jouw organisatie
Werf jij fondsen voor projecten? Gebruik Moments dan om je donateurs een kijkje achter de schermen te bieden bij een project waaraan zij hebben gedoneerd. Hierdoor zien zij waar hun geld naartoe gaat en dat wekt vertrouwen, ook voor de toekomst. Neem foto’s op locatie en bundel deze in een Moment.

2. Een samenvatting van een campagne
Heb jij een succesvolle fondsenwervende campagne gehad waarop je heel veel reacties hebt gekregen? Maak hier een Moment van en bundel de reacties van anderen, bijvoorbeeld ook door jouw campagne-hashtag te gebruiken.

3. Een kijkje in de keuken
Laat jouw volgers in een Moment zien hoe het er aan toe gaat bij jouw organisatie. Bijvoorbeeld door tweets van jouw medewerkers te gebruiken, foto’s van jouw kantoor te delen of verslaglegging te doen van een deel van je bedrijfsproces.

4. Jouw fondsenwervende evenement
Organiseer jij evenementen als onderdeel van jouw fondsenwerving? Trek je daarmee veel enthousiaste deelnemers en was de dag van jouw evenement een groot succes? Bundel de tweets over het evenement en maak met foto’s en video’s je eigen sfeerverslag op Twitter.

Meer tips voor Twitter Moments? Twitter heeft er een Moment van gemaakt. Handig toch? Bekijk het hier


------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!