F5c4ae2815606b72e6595dc0a04f5b2718396cc7

Uniek evenement: doe mee aan de Skate4AIR Daylight Challenge!

Met Skate4AIR gaat Kentaa voor het eerst naar het buitenland. En wel met een uniek evenement. Naast de 7e editie van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk (Skate4AIR Classic) biedt Skate4AIR komende winter een Skate4AIR Daylight Challenge in Zweden aan! Een nieuwe schaatsuitdaging, waarbij jij de strijd tegen de elementen kunt aangaan in een prachtige Zweedse omgeving.

Het ijs op voor onderzoek naar taaislijmziekte
Bij deze ‘From dawn to dusk’ challenge schaatsen deelnemers zoveel mogelijk kilometers tussen zonsopkomst en zonsondergang, onder leiding van ambassadeur en topschaatser Jochem Uytdehaage en instructeurs van Duosport. Alle deelnemers finishen tegelijk bij zonsondergang.

Het doel van deze bijzondere challenge is geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte Cystic Fibrosis, ofwel taaislijmziekte. Cystic Fibrosis is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. De ziekte is levensbedreigend en (vooralsnog) niet te genezen. Geld voor onderzoek is dus hard nodig!

Waar en wanneer vindt de Daylight Challenge plaats?
De Daylight Challenge vindt plaats op het Runn meer in het hart van Zweden van donderdag 9 t/m maandag 13 februari 2017. Het Runn meer heeft de langst geveegde natuurijs schaatsbanen van Europa en is al voor de 11e keer gekozen tot beste schaatslocatie van Zweden. En dus de beste locatie voor deze bijzondere challenge. Als voorbereiding worden in Nederland twee schaats-clinics gegeven; je kunt dus geheel voorbereid aan je challenge beginnen!

Maar dat is nog niet alles: rondom de challenge zal een programma met Zweedse beleving worden georganiseerd, zoals ijszeilen of driften met een auto of scooter op het ijs. Doe je mee, dan ervaar je Zweden op een unieke manier!

Ga jij de uitdaging aan?!
Houd jij van schaatsen en wil jij naast Jochem Uytdehaage in Zweden op het ijs staan? Niet alleen om mee te doen met deze te gekke uitdaging, maar ook om geld op te halen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis? Schrijf je dan nu in voor de Skate4AIR Daylight Challenge!


------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!