128dc8db55e9ab88881a040f2b2da322ac3a1acb

Meer Facebook likes op je pagina dankzij deze tip...

Het bereiken van meer mensen via een Facebook pagina is met de algoritmes die Facebook hanteert een enorme uitdaging. Lang niet iedereen die je pagina heeft leuk gevonden krijgt ook daadwerkelijk jouw berichten te zien. Met Facebook Sponsored Posts kun je jouw berichten bij een breder publiek bezorgen. Maar dat doet weinig voor je lange termijn relaties. Met deze tip kun je optimaal profiteren van Facebook Sponsored Posts en meer pagina ‘vind ik leuks’ krijgen.

Stap 1. Klik op het aantal vind ik leuks dat je ziet onder een van je berichten
Daar zie je dat een deel van de mensen die je bericht leuk heb gevonden, ook je pagina leuk vinden. Er zijn ook mensen die dat nog niet hebben gedaan.

 

Stap 2. Nodig deze mensen uit om je pagina leuk te vinden door op het knopje ernaast te klikken
De uitnodiging wordt verstuurd op naam van de pagina beheerder. Vervolgens is het wachten totdat je er pagina vind ik leuks bij krijgt. Zo simpel is het. 
Waarom werkt dat dan zo goed in combinatie met Sponsored Posts?
Met Sponsored Posts breng jij jouw berichten bij een bredere groep mensen, die op vind ik leuk zullen klikken als ze jouw bericht interessant vinden. Voor een relatief laag bedrag kun je veel nieuwe mensen bereiken. Je kunt ze daarna dus heel makkelijk uitnodigen om je pagina ook leuk te vinden. Grote kans dat een deel van hen daarop in zal gaan, want blijkbaar is jouw content interessant voor hen, anders hadden ze niet op vind ik leuk geklikt. En een pagina vind ik leuk erbij is weer een mogelijkheid om deze persoon nog eens te bereiken.

Zo kan je bouwen aan een lange termijn relatie met jouw supporters op Facebook, op een manier die relatief goedkoop is en weinig moeite kost.


------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!