121491a2bf05b58211a8568e5513561c5accdc15

Lichtjesactie 2016: Vrienden van het Sophia in actie tegen de sikkelcelziekte

Stichting Vrienden van het Sophia zet zich ook deze Kerst weer in voor een (zeldzame) kinderziekte. Dit doet zij net als ieder jaar op een bijzondere manier, namelijk door in de eerste week van december een prachtige kerstboom te plaatsen bij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Deze kerstboom is wel 30 meter hoog en zit vol met duizenden lichtjes. Voor elke € 5,- die wordt geschonken, wordt symbolisch een lichtje aangestoken. De Lichtjesactie (gestart in 2003) is inmiddels uitgegroeid tot een echte traditie. Dit jaar branden de lichtjes voor kinderen met sikkelcelziekte. Kentaa faciliteert ook dit jaar weer het platform voor de actie: www.lichtjessophia.nl

Wat is sikkelcelziekte?
Sikkelcelziekte is een erfelijke, chronische en vooralsnog ongeneeslijke bloedziekte die voorkomt bij mensen die oorspronkelijk van niet-Westerse afkomst zijn. De ziekte wordt gekenmerkt door ernstige bloedarmoede en het optreden van pijnlijke aanvallen, ook wel sikkelcelcrisen genoemd. Uiteindelijk ontstaat er schade aan alle organen. Kinderen met sikkelcelziekte kunnen daardoor op jonge leeftijd al te maken krijgen met hart- en nierfalen, herseninfarcten en botafwijkingen. De levensverwachting van patiënten is gemiddeld 45 jaar.

Vrienden van het Sophia komt in actie
Tijd om in actie te komen, vond ook Stichting Vrienden van het Sophia. Met behulp van innovatieve behandelmethoden zoals gentherapie en stamceltransplantie, hopen zij de komende jaren de levensverwachting van kinderen met sikkelcelziekte te verlengen met behoud van kwaliteit van leven. Hiervoor is echter veel wetenschappelijk onderzoek nodig. Door een lichtje in de kerstboom te sponsoren kun jij de patiëntjes en het onderzoek steunen!

Over Vrienden van het Sophia
Stichting Vrienden van het Sophia is de Vriendenstichting van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Dit is het oudste en grootste kinderziekenhuis van Nederland. Een team van ruim 1.600 gepassioneerde, betrokken en bevlogen medewerkers levert dag en nacht topzorg aan kinderen en hun ouders. Stichting Vrienden van het Sophia doet er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren.

Ook een lichtje aansteken voor kinderen met een sikkelcelziekte? Inmiddels staat de donatieteller op 25% van het streefbedrag. Kijk snel op www.lichtjessophia.nl en kom in actie!

------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!