E4fe0ef53f743c9911a51ab91af5a7e5d2e421dd

Kennissessie 'Hoe maak je van je fondsenwervend evenement een terugkerend succes?'

Donderdag 13 december organiseert Kentaa in samenwerking met Goede Doelen Nederland een kennissessie over fondsenwervende evenementen. Goede Doelen Nederland leden kunnen zich daarvoor aanmelden via aanmelden@goededoelennederland.nl.

Event fundraising groeit sterk in Nederland. Er wordt meer en meer gerend, gefietst, geschaatst, gewandeld enzovoorts om zo geld op te halen voor een goed doel. Maar er komt heel wat bij kijken om als organisatie een eigen fondsenwervend evenement op te zetten. En als het je is gelukt, hoe maak je er vervolgens een jaarlijks succes van? Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat deelnemers terugkomen en ieder jaar weer (meer) geld ophalen?

In deze kennissessie waar wij je graag voor uitnodigen, deelt Marc Schoutens directeur van Kentaa tips en adviezen hierover. De ontwikkeling van ‘event fundraising’ in de Verenigde Staten loopt wat voor op die in Nederland. De informatie en ervaringen op dit terrein uit de Verenigde Staten zijn dan ook interessant, evenals de opgedane ervaringen in Nederland.

Daarnaast zal Eddie Wassink managing partner van WE-link (een organisatie- en adviesbureau op het gebied van sportevenementen) bij de sessie aanwezig zijn. Hij zal vertellen over hun aanpak en ervaringen op het gebied van retentie van deelnemers bij de jaarlijkse Rabo Bridge to Bridge loop. WE-Link organiseert naast ‘gewone’ sportevenementen ook diverse fondsenwervende evenementen voor goede doelen. Zoals de ALS Lenteloop en Holland4ALS.

Datum
Donderdag 13 december

Locatie
Goede Doelen Nederland, Amsterdam

Programma

13.30 - 14.00 uur
Inloop

14.00 - 14.15 uur
Even voorstellen

14.15 - 15.30 uur
Presentatie Marc Schoutens:

  • Vormen van ‘Event fundraising’
  • Waarom een retentie beleid?
  • 15 praktische tips

15.30 - 16.00 uur
Pauze

16.00 - 16.45 uur
Presentatie Eddie Wassink:

  • Retentie beleid en aanpak bij sportevenementen
  • Case: Rabo Bridge to Bridge

16.45 uur
Discussie / borrel


Aanmelden kan per e-mail

Aanmelden

 

---

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Maximaal eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!