Eace039a4d20cbc770160f9da2984e54b4f0ed39

Houd vol Fondsenwervend Nederland!

Inmiddels bevinden we ons al bijna twee maanden in de Corona crisis. Dit heeft veel gevraagd van ons aanpassingsvermogen, op persoonlijk niveau, maar ook van organisaties. Ondanks de tegenslagen die ons ‘nieuwe normaal’ met zich mee heeft gebracht, zien we vele mooie ontwikkelingen. We willen dan ook graag heel fondsenwervend Nederland prijzen om jullie doorzettingsvermogen en innovatie in deze moeilijke tijden. Fondsenwervers zijn altijd al bezig met innoveren maar in de tijdspan van een paar maanden hebben jullie de knop helemaal om moeten zetten. En hebben dat bijzonder goed gedaan. Petje af.

Ook bij Kentaa hebben wij moeten omdenken. Zo proberen we zorginstellingen te helpen door Kentaa Care gratis beschikbaar te stellen tijdens de crisis.

 

Omdenken

Doordat vele fondsenwervende evenementen zijn afgelast zijn wij in gesprek gegaan met onze klanten om hen te helpen deze tegenslag om te zetten naar een succes. Ook doen we ons best zoveel mogelijk goede ideeën te delen. Enkele voorbeelden en inspiratie deelden we al in het artikel 8 ideeën voor fondsenwerving vanuit huis.

Andere slimme omdenkers zien we bij Stichting ALS Nederland. Zij bieden toch mogelijkheden om deel te nemen aan de Hierdaagse, door er een vierdaagse van te maken:

 

Bekijk de Hierdaagse

 

De organisatie van de ALS Lenteloop doet een beroep op de creativiteit van deelnemers en vraagt hen een eigen actie te bedenken. Op hun pagina zie je daarvan de ludieke acties waar men mee op de proppen komt.

 

Nederland blijft vrijgevig

De cijfers liegen er dan ook niet om. Ondanks de tegenspoed is Nederland tóch vrijgevig gebleven. Sinds de Coronamaatregelen die zijn getroffen op 12 maart 2020 tot heden is er maar liefst 1.7 miljoen euro gedoneerd aan non-profit organisaties via de platformen van Kentaa. Ruim 1400 mensen maakten een actiepagina aan en nog eens 240 mensen kwamen in teamverband in actie voor het goede doel.

Online collecteren in het bijzonder maakte een opmars in de afgelopen weken. Zo maakten 6.660 mensen een online collectebus aan en werd er 557.000 euro gedoneerd in deze bussen.

 

Met andere woorden, houd moed, fondsenwervend Nederland, we komen er samen doorheen!

 

----

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!