E14d404d6e4ff0aa636b69d5d513ef6febadfbf5

Groeikapitaal voor online fundraising specialist Kentaa

Arnhem, 28/01/2016 - Kentaa heeft groeikapitaal opgehaald voor de verdere ontwikkeling en internationalisering van het bedrijf. Er is overeenstemming bereikt met Sparrenbos Participaties dat als investeerder met risicodragend vermogen deelneemt in het bedrijf. Daarnaast krijgt het bedrijf financiering van PPM Oost via het fonds Gelderland voor Innovaties en van de Rabobank.

Kentaa (voorheen Mobillion) is een ‘social enterprise’ met als maatschappelijke missie ‘social good’ organisaties te helpen met het online werven van inkomsten. Hiermee kunnen deze hun doelen realiseren en de wereld beter maken. Kentaa biedt innovatieve tools voor crowdfunding, event fundraising, kom-in-actie campagnes en online collectes.

Marc Schoutens, directeur Kentaa: “Na de verzelfstandiging vanuit de Telegraaf Media groep eind 2013, zijn we ons zich volledig gaan toeleggen op online fondsenwerving. Inmiddels zijn we in Nederland uitgegroeid tot marktleider op dit terrein en helpen we ruim 70 goede doelen, universiteiten, zorginstellingen, culturele instellingen en sportverenigingen met het succesvol werven van fondsen. Met ons in-house ontwikkelde Kentaa Fundraising Framework hebben we het afgelopen jaar meer dan honderd fundraising websites gerealiseerd waarmee miljoenen euro’s aan donatie-inkomsten zijn opgehaald.”

Jan Plant als directeur van Sparrenbos Participaties: “We zijn bijzonder enthousiast over onze nieuwe deelneming Kentaa. Wij dragen goede doelen een warm hart toe en bieden hen op deze wijze een moderne, efficiënte en kostenbesparende mogelijkheid om mensen te helpen die het écht nodig hebben.  Als investeerder stoppen wij weloverwogen geld en sweat equity in kansrijke Nederlandse scale-ups om ze naar een volgende fase in hun ontwikkeling te helpen.” 


------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!