6f3652f212007a791836a7daf8f40ca62ea8c92b

Gebundelde krachten tijdens nationale actie tegen hongersnood

De Samenwerkende Hulporganisaties kondigden vorige week een Nationale Actie af voor de slachtoffers van de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan. Maar liefst 20 miljoen mensen lijden in deze en omringende landen aan ernstige ondervoeding. Alleen al in Zuid-Soedan leven 100.000 mensen op de rand van de hongerdood.

Gebundelde krachten
Ook een aantal van onze klanten zetten zich samen in tijdens deze actie, waaronder World Vision, Care Nederland, het Nederlandse Rode Kruis, Plan Nederland, Save the Children en Terre des Hommes. Omdat deze (en nog een aantal andere) goede doelen hun krachten bundelen, wordt de fondsenwerving, maar ook de hulp, effectiever. Minimaal 90% van de opbrengsten wordt gebruikt voor noodhulp, met name voor voedsel, medische hulp en schoon drinkwater.

Ruud van Eijle, directeur World Vision: "De situatie is enorm schrijnend. Miljoenen kinderen en families lijden honger en zijn in levensgevaar. We mogen hen niet vergeten en blijven toekijken, maar we moeten samen in actie komen!"

Uitgeroepen hongersnood
Een officiële hongersnood is een uitzonderlijke crisis, waarbij ernstige voedseltekorten voorkomen en sterfte door ondervoeding snel toeneemt. Voor delen van Zuid-Soedan is al officieel een hongersnood uitgeroepen, in de andere landen dreigt eenzelfde situatie te ontstaan. De Giro555-actie richt zich voornamelijk op Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan, waar zich de ergste honger afspeelt. Waar mogelijk zal de opbrengst ook gebruikt worden voor hulp in de buurlanden, waar de hongersnood ook snel om zich heen grijpt.

Een wereld zonder honger
De hulporganisaties achter Giro555 leveren directe noodhulp, zoals voedsel, medische zorg en veilig drinkwater. Tegelijk werken we aan langere termijn oplossingen en het weerbaarder maken van de bevolking tegen weersinvloeden.

Actie in volle gang
In de eerste 48 uur na de start van de actie werd al 1.5 miljoen euro gestort voor de slachtoffers van de hongersnood. Inmiddels is de teller de 5 miljoen voorbij.

Online collecteren voor Giro 555
Kentaa heeft speciaal voor deze actie een Digicollect platform voor online collecteren opgezet waar men een digitale collectebus kan aanmaken. 

Ook bijdragen aan deze nationale actie? Kijk op www.giro555.nl of maak je eigen collectbus aan op giro555.digicollect.nl en collecteer online!

 

---

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!