4141e7e350e8281a5693bc681c4bede12dff0217

5 x crowdfundinginspiratie vanuit het Kentaa-platform (deel 3)

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat we je hebben voorzien van crowdfunding inspiratie vanuit het kentaa-platform. De hoogste tijd dus weer voor 5 unieke projecten die worden gefinancierd op kentaa.com

Focusplaza Foundation - African guesthouse CHM

guesthouse

De Focusplaza Foundation en de UCCF (Uganda Child Care Foundation) runnen diverse ontwikkelingsprojecten in Oeganda. Veel van die projecten voor de arme bevolking liggen in prachtige natuurgebieden die echter ver van de bewoonde wereld liggen. Om de hulpverlening daar nog beter te kunnen faciliteren is er nu een crowdfunding campagne gestart voor de bouw van een guesthouse waar sponsoren, stagaires en hulporganisaties tijdens de bezoeken aan de projecten kunnen verblijven.

NTC de Tulp – Vernieuwen lesmethode

tulp
De Tulp is de officieel erkende Nederlandse taal- en cultuurschool (NTC) in Ouagadougou, Burkina Faso. Hier volgen leerlingen een aantal uren per week les in de Nederlandse taal en cultuur. Sinds dit jaar krijgen NTC-scholen geen overheidssubsidies meer, dus organiseert de school fondsenwervende activiteiten. Om een hoge kwaliteit te blijven aanbieden willen zij de bestaande lesmethode ("Taal actief") vernieuwen. Deze methode wordt gebruikt voor kinderen tussen 7 en 12, het grootste deel van de leerlingen.

Ontmoeting - Experience Night

experiencenight

Barse bewakers, beklemmende cellen, een schreeuwende gedetineerde… dit typeert de sfeer in de gevangenis. Tijdens de Experiencenight kunnen jongeren zelf beleven hoe het is om gevangene te zijn. Via het Kentaa-platform kunnen mensen die zich hebben aangemeld om mee te doen, sponsorgelden ophalen.

De Ombir Foundation - Ayla voor Ombir

ombir

Na India zet nu ook Ayla zich in om fondsen te werven voor de Ombir Foundation. De Ombir Foundation is een organisatie in Nepal, opgezet door de Nederlandse Mick Brocker (24). Hij stopte zijn opleiding en ging fulltime aan het werk om geld in te zamelen voor weeskinderen in Nepal. Nu woont hij in Nepal en geeft hij 11 weeskinderen de kans op een betere toekomst door ze een veilige basis te bieden. Onderdak. Eten. Onderwijs. En liefde. Ayla zet zich in als vrijwilliger en de fondsenwerving gaat als een speer.

PURE! Dream Centre - Iron Man Maastricht

pure

Jorrit Gielissen zet zich in voor PURE! Dream Centre. En hoe! Op 6 augustus doet hij namelijk mee aan de Iron Man Maastricht. De hele triathlon, het koningsnummer van de duursport: 3,8 km zwemmen, 181 km fietsen en afsluiten met een marathon, 42.195 meter. Hij vraagt in ruil voor zijn sportieve uitdaging, donaties, zodat PURE! komend jaar verder kan investeren in een nieuw educatie programma en voor circa 60 kinderen bijdragen aan een betere toekomst.

 

Lees ook deel 1 en deel 2.

---

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!