Online collecteren

Digicollect is dé online collectebus van Kentaa. Met het Digicollect-platform kun je laagdrempelig online collecteren via een eigen Digicollect-site.

Iedereen kent de collectebus. De bus waarmee vrijwilligers langs de deur gaan om geld op te halen. Of die bij de ingang van de zaal staat bij een feest, concert of sporttoernooi. 

Collecteren is sinds jaar en dag een grote succesformule. Toch lopen inkomsten terug. Het is tegenwoordig namelijk steeds lastiger om mensen te vinden die als collectant met een collectebus langs de deuren willen gaan. Ook hebben we allemaal minder cash geld op zak. Tijd om het collecteren in Nederland op te frissen en de daling van inkomsten om te buigen in een stijging! 

Dat kan met Digicollect, de online doorvertaling van de bekende collectebus. Een online collectebus dus! Met Digicollect kan jouw achterban zelf een collectebus-pagina maken en zo online collecteren. Digicollect maakt gebruik van de mogelijkheden en gemakken die het internet biedt, en combineert dat met de krachtige kenmerken van de offline collecte: kleine moeite, kleine bedragen, anoniem geven en sociale druk. Dankzij de Tikkie-integratie wordt het versturen van donatieverzoeken nog eenvoudiger.

Digicollect heeft ook een in-memoriam variant, speciaal voor momenten waarop discretie gepast is.


Start met Digicollect


photo

Bionext


Bionext is namens de biologische sector en partners de campagne ‘De Grootste Zaadbank van Nederland’ gestart. Het ultieme doel: de EU-wetgeving op patenten wordt aangepast zodat er geen patenten mogelijk zijn op natuurlijke eigenschappen van zaden, vruchten en planten.

 Bekijk website
photo

Hartstichting


Een doorbraak komt vaak uit onverwachte hoek. De Hartstichting biedt daarom talentvolle onderzoekers de kans innovatief onderzoek te doen. We vragen hen buiten de gebaande paden te denken en te komen met originele, tegendraadse onderzoeken.

 Bekijk website
photo

Nationaal Fonds Kinderhulp


Ieder kind moet erbij kunnen horen vindt Nationaal Fonds Kinderhulp. Voor ruim 300.000 kinderen die in ons land in armoede opgroeien is dat helaas niet vanzelfsprekend. Zij voelen zich regelmatige buitengesloten. Mede dankzij steun van donateurs en bedrijven kunnen wij hen helpen met o.a. contributie voor de sportclub, opleiding, een dagje uit en zwemles. Kinderhulp is er voor ze, ook als ze nergens anders terecht kunnen.

 Bekijk website


photo

Skate4AIR


Skate4AIR bestaat uit twee schaatsevenementen in het buitenland: de Skate4AIR Classic in Oostenrijk en de Skate4AIR Daylight Challenge in Zweden. Deelnemers staan samen met Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage op het ijs en zamelen zoveel mogelijk geld in voor onderzoek naar taaislijmziekte.

 Bekijk website
photo

JDRF Walk


De JDRF One Walk is een evenement dat draait om één doel: stappen zetten voor een wereld zonder Type 1 Diabetes. Centraal staat een symbolische wandeling van Type één naar Type géén. Naast het wandelen is de JDRF One Walk een onvergetelijke dag door de unieke sfeer van verbroedering: iedereen op de Walk wordt door de een of andere manier door Type 1 Diabetes geraakt.

 Bekijk website
photo

Wintertijd Challenge


Organiseer je eigen challenge met jouw sportvereniging, sportschool, sportaccommodatie of bedrijf en help Spieren voor Spieren in de strijd tegen spierziekte bij kinderen. Elke locatie en elke sport is mogelijk. Samen kunnen we deze nacht tijd winnen voor kinderen met een spierziekte en meer spierziekte onderzoek mogelijk maken.

 Bekijk website
photo

Pink Walk & Run


Ieder jaar organiseert Stichting Pink Ribbon de Pink Walk & Run. De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt.

 Bekijk website
photo

De Zuiderzee Klassieker


De Zuiderzee Klassieker van Stichting MLDS gaat over het tonen van lef en moed. Over uitdagingen en strijd aangaan. Voor alle mensen die we hebben verloren aan, of vechten tegen darmkanker. En namens alle artsen, verpleegkundigen, onderzoekers, vrijwilligers en familie en vrienden van patiënten die dagelijks de strijd helpen aangaan.

 Bekijk website
photo

Nacht van de Vluchteling


Tijdens de Nacht van de Vluchteling lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies van het land. Het doel: met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

 Bekijk website


photo

Scouting Nederland Fonds


Steunscouting.nl is een nieuw crowdfunding platform speciaal voor Scoutinggroepen en -organisatieonderdelen. Met Steunscouting.nl kan iedere groep inkomsten genereren voor projecten waar alle leden baat bij hebben: van nieuwe tenten tot pionierhout en van een speciaal zomerkamp tot de bouw van een nieuw clubhuis. Laat je uitdagen en zorg ervoor dat jullie dromen uitkomen!

 Bekijk website
photo

Jeugdfonds Sport & Cultuur


Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 378.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Die kinderen krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt kinderen zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft alle kinderen de kans mee te doen.

 Bekijk website
photo

Spierfonds


Ruim 200.000 Nederlanders hebben een spierziekte. Wetenschappelijk onderzoek is hun kans op een betere toekomst. Jij kunt daarbij helpen. Start een actie en haal geld op voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

 Bekijk website
photo

Stichting MS Research


MS Research werkt samen met onderzoekers, zorgpersoneel en donateurs aan meer onderzoek naar de oorzaken, symptomen en behandeling van de ziekte multiple sclerose. Daarnaast steunt zij onderzoek naar de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg voor mensen met MS.

 Bekijk website


photo

Amnesty International


Met de opbrengsten van jouw collectebus zet Amnesty zich in voor de duizenden slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Amnesty neemt voor onderzoek en acties geen geld aan van overheden. Daarom zijn we afhankelijk van de inzet en donaties van mensen zoals jij!

 Bekijk website
photo

Nierstichting


Dialyse is geen leven, maar overleven. Elk jaar overlijden 1.000 dialysepatiënten. Laten we de kunstnier klein maken en de wereld van nierpatiënten weer groot. Maak je eigen online collectebus en draag bij aan de draagbare kunstnier!

 Bekijk website
photo

Plan Nederland


Meisjes in ontwikkelingslanden zijn vaak gevangen in een vicieuze cirkel van armoede en discriminatie. Terwijl juist meisjes het verschil kunnen maken, als ze de kans krijgen naar school te gaan. Investeren in meisjes is investeren in een betere toekomst voor iedereen.

 Bekijk website
photo

Epilepsiefonds


In ons land krijgen jaarlijks 2000 kinderen deze diagnose. Op dat moment begint een leven vol onzekerheid. Epilepsie is namelijk nog steeds niet te genezen. Daarom financiert het Epilepsiefonds wetenschappelijke onderzoeken naar epilepsie. Daarnaast geeft het Epilepsiefonds voorlichting over de aandoening, verleent hulpverlening aan mensen met epilepsie en organiseert speciale vakantiereizen.

 Bekijk website
photo

Pink Ribbon


Borstkanker is in alle gevallen ingrijpend. En hoe jonger de vrouw, hoe heftiger de effecten op haar lichaam en haar leven. Steun daarom deze borstkankermaand jonge vrouwen met borstkanker.

 Bekijk website
photo

Longfonds


Elk jaar worden duizenden kinderen met astma benauwd opgenomen in het ziekenhuis. Daarom wil het Longfonds (voorheen Astma Fonds) astma voorkomen en genezen. Steun ons onderzoek.

 Bekijk website

In vrijwel iedere branche is een grote verschuiving van offline naar online zichtbaar. Ook de charitatieve sector moet er aan geloven. Ondanks het jarenlange succes en de kracht van de deur-tot-deur collecte, blijken inkomsten flink terug te lopen. Dat komt omdat het geefgedrag van consumenten verandert, het steeds lastiger is om collectanten te vinden en huishoudens steeds minder cash geld op zak hebben.

Daarom is Digicollect dé oplossing op de collecte-inkomsten van jouw goede doel weer te laten groeien. Digicollect is een online doorvertaling van de offline collectebus die we allemaal kennen. Met behulp van deze innovatieve online collectebus bied je jouw achterban een laagdrempelige manier om online te collecteren. Digicollect maakt gebruik van de mogelijkheden en gemakken die het internet biedt, en combineert dat met de krachtige kenmerken van de offline collecte: kleine moeite, kleine bedragen, anoniem geven en sociale druk.

Met Digicollect kun jij als goed doel ervoor zorgen dat jouw achterban zelf gaat collecteren, binnen zijn of haar online netwerk. Digicollect is namelijk toegankelijk voor iedereen! Met slechts twee klikken op de knop kun je een eigen collectebus maken via Facebook. Vervolgens kan deze online collectebus gedeeld worden via ieder gewenst sociale media kanaal. Dat maakt online collecteren met Digicollect niet alleen erg effectief, maar ook nog eens heel leuk!

Wist je dat Digicollect niet alleen voor goede doelen mogelijkheden biedt? Ook voor andere non-profitorganisaties zoals zorginstellingen en onderwijsinstellingen kan Digicollect waardevol zijn. Het is namelijk ook te gebruiken als cadeaubus, jubilieumbus en herdenkingsbus!

Omdat de digitale collectebus van Digicollect veel eigenschappen van een traditionele collecte bezit, spreekt deze erg tot de verbeelding. Kleine bedragen kunnen eenvoudig en veilig gedoneerd worden via iDEAL, altijd en overal waar je maar wilt. Of je nu op een desktop, smartphone of tablet kijkt; de digitale collectebussen van Digicollect werken overal! Je hoeft nooit meer met een gevulde collectebus over straat en de digitale collectebussen kunnen ook nooit meer gestolen worden. Via jouw eigen, op je huisstijl afgestemde, Digicollect website, heb je real-time inzicht in de opbrengsten van de online collecte. Succesvolle digitale collectebussen worden weergegeven op de homepage van jouw website. Ook bestaat er een koppeling met Facebook waardoor de digitale collectebussen op de Facebook pagina van je organisatie weergegeven kunnen worden. Zo zorgen we er voor dat jouw Digicollect campagne optimaal benut wordt!