Onderwijsinstellingen

Kentaa maakt crowdfunding voor onderwijs mogelijk. Samen geld inzamelen voor school, dat kan met het gebruiksvriendelijke crowdfunding platform van Kentaa!

Universiteiten en scholen zijn in toenemende mate genoodzaakt om zelf fondsen te werven. Crowdfunding voor het onderwijs wint dan ook aan populariteit. Kentaa biedt een innovatief platform dat crowdfunding voor scholen mogelijk maakt. Of je nu geld wilt inzamelen voor lesprogramma’s, voor (wetenschappelijk) onderzoek of voor uitbreiding van gebouwen… Met het Kentaa-platform wordt het werkelijkheid. 

Ons platform is gebruiksvriendelijk en heeft vele mogelijkheden. Zo krijg je een eigen crowdfunding-pagina, eventueel in jullie huisstijl, waar je eenvoudig projecten kunt aanmaken. Deze projecten kunnen vervolgens met één klik op de knop gedeeld worden met alumni, leerlingen en relaties, zodat jullie samen kunnen starten met geld inzamelen voor school.

Wist je dat bijna alle (9/13) Nederlandse universiteiten al samenwerken met Kentaa om (onderzoeks)projecten met behulp van crowdfunding voor onderwijs te financieren? Crowdfunding blijkt niet alleen zeer effectief om geld in te zamelen, maar ook om met bestaande en nieuwe relaties in contact te komen en hen aan je universiteit of school te binden. Dat wil jij toch ook? Start met crowdfunden via Kentaa!

Start nu


photo

Stichting ALS Nederland


ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte en komt in Nederland bij ongeveer 1500 mensen voor. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan ALS, maar komen er ook 500 nieuwe patiënten bij. Hoop op een toekomst is er voor deze mensen niet. Er is maar een manier om ALS de wereld uit te helpen, wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te vinden. Steun daarom Stichting ALS Nederland en help ons met geld ophalen.

 Bekijk website
photo

Orange Babies


Orange Babies initieert en steunt in Namibië, Zuid-Afrika en Zambia projecten die zorgdragen voor zwangere vrouwen, baby's, kinderen en adolescenten, in kwetsbare gemeenschappen waar de hiv-besmettingsgraad hoog is.

 Bekijk website
photo

Linda Foundation


1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat kan betekenen dat je niet kunt sporten, geen lekkere warme jas hebt en nooit op vakantie gaat. Omdat kinderen nooit verantwoordelijk zijn voor de financiële problemen, maar er wel onder lijden, willen wij ze een steuntje in de rug geven. Help je mee? Dat kan door met een actie geld in te zamelen voor de LINDA.foundation.

 Bekijk website
photo

War Child


Wij geloven in de kracht van kinderen. Met onze hulp kunnen kinderen in oorlog hun ingrijpende ervaringen verwerken. Zingend, spelend, dansend stimuleren wij hun veerkracht. Wij geven hen de controle over hun leven terug. Zo kunnen zij met onze hulp zélf kunnen bouwen aan een vreedzame toekomst.

 Bekijk website


photo

Erasmus University Rotterdam


Op onze universiteit barst het van de goede ideeën. Helaas is niet voor alle ideeën reguliere financiering, en worden ze nooit werkelijkheid. Daarom lanceren we deze crowdfunding website! Hier kunt u bijdragen aan het initiatief dat u aanspreekt.

 Bekijk website
photo

Leiden Universiteit


Doneren aan wetenschappelijk onderzoek is de ideale manier om onderzoek in bepaalde onderzoeksdomeinen te stimuleren. Omdat de universiteit slechts een deel van alle onderzoek kan financieren.

 Bekijk website
photo

Radboud Universiteit


De Radboud Universiteit is een brede, internationaal georiënteerde en studentgerichte onderzoeksuniversiteit. Samen met Radboudumc scheppen we een intellectueel klimaat dat onze medewerkers en studenten inspireert en uitdaagt. Zo kunnen de prestaties worden geleverd die de wetenschap verder brengen en de samenleving ten goede komen.

 Bekijk website
photo

Universiteit Twente


Dit crowdfundingplatform is een initiatief van de Stichting Universiteitsfonds Twente. De Universiteit Twente wil vernieuwende en excellente wetenschap bedrijven en met haar campus een inspirerende omgeving bieden voor studenten, onderzoekers en bezoekers.

 Bekijk website
photo

Rijksuniversiteit Groningen


Het Ubbo Emmius Fonds steunt het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. U kunt ons ook hierbij helpen: doneer aan één van de projecten en deel uw betrokkenheid met anderen. 100% van uw donatie gaat naar het gekozen project.

 Bekijk website
photo

Wageningen UR


‘To explore the potential of nature to improve the quality of life.’ Dat is de missie van Wageningen UR. Wij zijn een kennisinstelling die binnen het domein ‘gezonde voeding en leefomgeving’ niet alleen hoogwaardige kennis ontwikkelt, maar ook helpt deze kennis overal ter wereld toe te passen. Steun onze projecten en draag ook bij aan de kwaliteit van leven.

 Bekijk website


photo

Lymph&Co


De Hollandse 100 is een initiatief van Lymph&Co, dat ernaar streeft financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker. Lymph&Co is een Fonds op Naam van AMC Foundation.

 Bekijk website
photo

Stichting Vrienden van het Sophia


Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. Daarom doet de Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren.

 Bekijk website
photo

AMC Foundation


Wij werven giften voor veelbelovend experimenteel medisch onderzoek, waarvoor (nog) geen plaats is binnen de reguliere geldstromen. Zulk onderzoek wordt vrijwel altijd geïnitieerd door topspecialisten van het AMC. We ondersteunen jong medisch toptalent door studie en onderzoek aan buitenlandse topinstituten mogelijk te maken. Bij elke donatie, klein of groot, staat de wens van de gever centraal. Onze donateurs zijn mensen die begrijpen dat alle grote medische vernieuwingen ooit klein begonnen zijn.

 Bekijk website
photo

Stichting Vrienden van de Hoop


De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Deze organisatie biedt christelijke hulp bij verslaving en psychische problemen, op verschillende locaties in heel Nederland. Er zijn naar schatting 2 miljoen verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. Jouw afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen. Met iedere kilometer steek je hen een hart onder de riem!

 Bekijk website
photo

MIND


MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Bij MIND vind je informatie, inspiratie en steun. Maar je kunt ook zelf bijdragen: je verhaal vertellen, een bijeenkomst of sponsorloop organiseren of zelf sponsoren. Heb je ideeën over hoe de zorg en ondersteuning geregeld zou moeten worden? MIND zorgt ervoor dat jouw wensen bij de politiek terechtkomen. Ook kun je bij ons in contact komen met mensen met dezelfde ervaringen als jij.

 Bekijk website


photo

Prins Bernhard Cultuurfonds


Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren we bijzondere initiatieven. De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 Bekijk website
photo

Lokale Fondsen Nederland


Een lokaal fonds wordt opgericht door bewoners die zich in willen zetten voor de eigen omgeving. Een lokaal fonds werft, beheert geld en besteedt dit aan lokale projecten die de leefbaarheid verbeteren. Lokale Fondsen Nederland is opgericht om lokale fondsen en initiatieven te ondersteunen bij de oprichting, fondsenwerving, communicatie en verdere professionalisering.

 Bekijk website
photo

Apenheul Natuurbehoudfonds


Het Apenheul Natuurbehoudfonds werkt via verschillende projecten wereldwijd mee aan natuurbescherming. Het zijn projecten waar zowel de lokale bevolking als de apen en hun leefgebied voordeel van hebben. Naast financiële steun biedt het ANF ook hulp door het uitwisselen van kennis en door mankracht en expertise in te zetten.

 Bekijk website


photo

Basketballacademy UBALL


‘Realize Your Potential’ Dat is de missie van UBALL. Die drang om te het maximale uit het potentieel van het talent te halen staat niet alleen centraal in basketball; ook maatschappelijk streven wij naar het allerhoogste. Met de steun van vele mensen kunnen we verder gaan met de uitvoering van onze ambitieuze plannen voor de toekomst.

 Bekijk website
photo

FC Groningen


Geen FC Groningen zonder supporters: een vaststelling die als een paal boven water staat. Want nergens in Nederland klopt het groenwitte hart zo vol vuur als in juist het Noorden. Zowel in goede als in slechte tijden staan Stad en Ommeland massaal achter hun FC. Trouw, kritisch en onlosmakelijk verbonden met groenwit. Samen staan we sterk, help mee en steun enkele mooie initiatieven rond onze club.

 Bekijk website
photo

Haag Atletiek


Met zo’n 1.500 leden is HAAG Atletiek bijna de grootste sportvereniging van Den Haag. Bij ons kan atletiek worden beoefend in de volle breedte van de sport. Van kogelstoten en speerwerpen tot sprinten en lange afstand lopen, met een aanbod voor jeugd tot en met 55+. In 2013 bestond de club 100 jaar. Met steun de club maken we samen sportieve ambities mogelijk.

 Bekijk website
photo

Zwaluwen Jeugd Actie


Maar liefst 300.000 jeugdspelers komen ieder voetbalseizoen in actie voor hun leeftijdgenootjes met een spierziekte of een andere beperking. Zij voetballen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en vormen samen het grootste goede doelen team van Nederland!

 Bekijk website

Steeds vaker zijn universiteiten en hogescholen op zoek naar middelen om (wetenschappelijk) onderzoek te financieren. Maar ook scholen in het beroepsonderwijs en middelbare- en basisscholen, zijn in toenemende mate genoodzaakt om zelf fondsen te werven om hun plannen te kunnen blijven verwezenlijken. Crowdfunding in het onderwijs biedt uitkomst.

Crowdfunding voor onderwijs is een middel om projecten te financieren met behulp van nieuwe en bestaande doelgroepen. Met crowdfunding voor onderwijs kun je bijvoorbeeld geld inzamelen voor onderwijsmateriaal, de aanleg van een schoolplein of specifieke onderzoeken. Steeds meer scholen grijpen naar deze nieuwe manier om online fondsen te werven, omdat het een erg effectieve manier blijkt om de continuïteit en toekomstplannen van scholen te garanderen. Daarnaast is crowdfunding voor onderwijs een uitstekende methode om jezelf als universiteit of school te profileren en nieuwe relaties aan je te binden.

Geld inzamelen voor school door middel van crowdfunding wint dus enorm aan populariteit. En dat is niet zo vreemd! Crowdfunding is juist voor universiteiten en scholen erg aantrekkelijk, omdat ze een betrokken gemeenschap van leerlingen, alumni, docenten en relaties hebben.

Crowdfunding voor onderwijs zorgt er voor dat projecten, plannen en onderzoeken van onderwijsinstellingen gerealiseerd kunnen worden. Zo wordt het Nederlandse onderwijs steeds een stukje beter. Daar draagt Kentaa graag haar steentje aan bij. Daarom bieden wij een innovatief en gebruiksvriendelijk platform om crowdfunding voor onderwijs mogelijk te maken.

Met het Kentaa platform kun je als universiteit of school snel beginnen met je eigen crowdfunding pagina. Je kunt er voor kiezen om deze pagina volledig af te stemmen op je eigen huisstijl, zodat de website herkenbaar blijft voor je achterban. Ook kun je meerdere projecten waarvoor je geld wilt inzamelen, tegelijkertijd aanmaken. Via sociale media kanalen kun je projecten eenvoudig delen met een je netwerk, zodat je een grote groep mensen in één keer bereikt.

Met het Kentaa-platform is heel veel mogelijk. Zo kun je in het dashboard direct de resultaten zien en kun je de content op jouw website zelf aanpassen. Om de betrokkenheid te vergroten kun je via het Kentaa-platform zelfs beloningen uitreiken in ruil voor donaties. Geld inzamelen voor school wordt hiermee nog leuker.

Wanneer je kiest voor Kentaa kies je voor een betrokken partner, die er samen met jou voor gaat zorgen dat jouw projecten voor crowdfunding voor onderwijs zo succesvol mogelijk zijn. Maak de dromen en plannen van jouw onderwijsinstelling waar, met het crowdfunding platform van Kentaa!