Event fundraising

Kentaa voorziet in platforms voor event fundraising. Met Kentaa kun je samen met de deelnemers van je event, fondsen werven middels sponsors. Crowdfunding voor evenementen dus!

Event fundraising, ofwel fondsenwerving op evenementen, houdt in dat deelnemers online fondsen werven middels sponsorinkomsten. Vaak wordt het ingezet voor sportieve evenementen, maar ook zangwedstrijden, kook estafettes en dergelijke, zijn uitermate geschikte fondsenwerving evenementen. Het gaat erom dat alle deelnemers werven voor een gezamenlijk doel. Crowdfunding voor evenementen dus!

Steeds vaker kiezen goede doelen en non-profits ervoor om fondsenwerving op evenementen in te zetten. De combinatie tussen online en offline bij crowdfunding voor evenementen blijkt namelijk erg effectief. Deelnemers leveren offline een prestatie en worden daarvoor online gesponsord. De inkomsten zijn dan vaak een combinatie van inschrijfgelden en sponsorinkomsten. Hoe meer deelnemers, hoe groter de opbrengst.

Kentaa maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een complete website in te richten voor crowdfunding voor evenementen. Met behulp van ons platform voor event fundraising regel je alles: de communicatie rondom het evenement, het werven van deelnemers, het verwerken van inschrijvingen en het genereren van online inkomsten. Ook kun je het event eenvoudig delen via sociale media en sponsors van je event in de spotlight zetten. Het Kentaa-platform helpt jou met event fundraising!

Start nu vanaf Kentaa Basic


photo

Bionext


Bionext is namens de biologische sector en partners de campagne ‘De Grootste Zaadbank van Nederland’ gestart. Het ultieme doel: de EU-wetgeving op patenten wordt aangepast zodat er geen patenten mogelijk zijn op natuurlijke eigenschappen van zaden, vruchten en planten.

 Bekijk website
photo

Hartstichting


Een doorbraak komt vaak uit onverwachte hoek. De Hartstichting biedt daarom talentvolle onderzoekers de kans innovatief onderzoek te doen. We vragen hen buiten de gebaande paden te denken en te komen met originele, tegendraadse onderzoeken.

 Bekijk website
photo

Nationaal Fonds Kinderhulp


Ieder kind moet erbij kunnen horen vindt Nationaal Fonds Kinderhulp. Voor ruim 300.000 kinderen die in ons land in armoede opgroeien is dat helaas niet vanzelfsprekend. Zij voelen zich regelmatige buitengesloten. Mede dankzij steun van donateurs en bedrijven kunnen wij hen helpen met o.a. contributie voor de sportclub, opleiding, een dagje uit en zwemles. Kinderhulp is er voor ze, ook als ze nergens anders terecht kunnen.

 Bekijk website


photo

Skate4AIR


Skate4AIR bestaat uit twee schaatsevenementen in het buitenland: de Skate4AIR Classic in Oostenrijk en de Skate4AIR Daylight Challenge in Zweden. Deelnemers staan samen met Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage op het ijs en zamelen zoveel mogelijk geld in voor onderzoek naar taaislijmziekte.

 Bekijk website
photo

JDRF Walk


De JDRF One Walk is een evenement dat draait om één doel: stappen zetten voor een wereld zonder Type 1 Diabetes. Centraal staat een symbolische wandeling van Type één naar Type géén. Naast het wandelen is de JDRF One Walk een onvergetelijke dag door de unieke sfeer van verbroedering: iedereen op de Walk wordt door de een of andere manier door Type 1 Diabetes geraakt.

 Bekijk website
photo

Wintertijd Challenge


Organiseer je eigen challenge met jouw sportvereniging, sportschool, sportaccommodatie of bedrijf en help Spieren voor Spieren in de strijd tegen spierziekte bij kinderen. Elke locatie en elke sport is mogelijk. Samen kunnen we deze nacht tijd winnen voor kinderen met een spierziekte en meer spierziekte onderzoek mogelijk maken.

 Bekijk website
photo

Pink Walk & Run


Ieder jaar organiseert Stichting Pink Ribbon de Pink Walk & Run. De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt.

 Bekijk website
photo

De Zuiderzee Klassieker


De Zuiderzee Klassieker van Stichting MLDS gaat over het tonen van lef en moed. Over uitdagingen en strijd aangaan. Voor alle mensen die we hebben verloren aan, of vechten tegen darmkanker. En namens alle artsen, verpleegkundigen, onderzoekers, vrijwilligers en familie en vrienden van patiënten die dagelijks de strijd helpen aangaan.

 Bekijk website
photo

Nacht van de Vluchteling


Tijdens de Nacht van de Vluchteling lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies van het land. Het doel: met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

 Bekijk website


photo

Scouting Nederland Fonds


Steunscouting.nl is een nieuw crowdfunding platform speciaal voor Scoutinggroepen en -organisatieonderdelen. Met Steunscouting.nl kan iedere groep inkomsten genereren voor projecten waar alle leden baat bij hebben: van nieuwe tenten tot pionierhout en van een speciaal zomerkamp tot de bouw van een nieuw clubhuis. Laat je uitdagen en zorg ervoor dat jullie dromen uitkomen!

 Bekijk website
photo

Jeugdfonds Sport & Cultuur


Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 378.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Die kinderen krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt kinderen zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft alle kinderen de kans mee te doen.

 Bekijk website
photo

Spierfonds


Ruim 200.000 Nederlanders hebben een spierziekte. Wetenschappelijk onderzoek is hun kans op een betere toekomst. Jij kunt daarbij helpen. Start een actie en haal geld op voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

 Bekijk website
photo

Stichting MS Research


MS Research werkt samen met onderzoekers, zorgpersoneel en donateurs aan meer onderzoek naar de oorzaken, symptomen en behandeling van de ziekte multiple sclerose. Daarnaast steunt zij onderzoek naar de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg voor mensen met MS.

 Bekijk website


photo

Amnesty International


Met de opbrengsten van jouw collectebus zet Amnesty zich in voor de duizenden slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Amnesty neemt voor onderzoek en acties geen geld aan van overheden. Daarom zijn we afhankelijk van de inzet en donaties van mensen zoals jij!

 Bekijk website
photo

Nierstichting


Dialyse is geen leven, maar overleven. Elk jaar overlijden 1.000 dialysepatiënten. Laten we de kunstnier klein maken en de wereld van nierpatiënten weer groot. Maak je eigen online collectebus en draag bij aan de draagbare kunstnier!

 Bekijk website
photo

Plan Nederland


Meisjes in ontwikkelingslanden zijn vaak gevangen in een vicieuze cirkel van armoede en discriminatie. Terwijl juist meisjes het verschil kunnen maken, als ze de kans krijgen naar school te gaan. Investeren in meisjes is investeren in een betere toekomst voor iedereen.

 Bekijk website
photo

Epilepsiefonds


In ons land krijgen jaarlijks 2000 kinderen deze diagnose. Op dat moment begint een leven vol onzekerheid. Epilepsie is namelijk nog steeds niet te genezen. Daarom financiert het Epilepsiefonds wetenschappelijke onderzoeken naar epilepsie. Daarnaast geeft het Epilepsiefonds voorlichting over de aandoening, verleent hulpverlening aan mensen met epilepsie en organiseert speciale vakantiereizen.

 Bekijk website
photo

Pink Ribbon


Borstkanker is in alle gevallen ingrijpend. En hoe jonger de vrouw, hoe heftiger de effecten op haar lichaam en haar leven. Steun daarom deze borstkankermaand jonge vrouwen met borstkanker.

 Bekijk website
photo

Longfonds


Elk jaar worden duizenden kinderen met astma benauwd opgenomen in het ziekenhuis. Daarom wil het Longfonds (voorheen Astma Fonds) astma voorkomen en genezen. Steun ons onderzoek.

 Bekijk website

Event fundraising is iets dat steeds meer goede doelen zien als een kans. Middels deze manier van online fondsenwerving, geef je deelnemers niet alleen de kans om mee te doen met jouw evenementen, maar laat je ze ook publiekelijk deel uit maken van jouw succes. Event fundraising is eigenlijk een soort crowdfunding voor evenementen, omdat iedereen, door middel van een event, geld inzamelt voor één gezamenlijk doel.

Vaak worden sportieve evenementen gebruikt voor event fundraising. Een sportieve prestatie trekt namelijk veel sponsors aan. Mensen belonen graag de inzet van een vriend, kennis of collega. Daarnaast is het feit dat het voor een goed doel is, natuurlijk ook een mooie reden om te sponsoren. 

Bij event fundraising starten deelnemers acties en kunnen op hun eigen actiepagina's door middel van foto's en updates laten zien hoe het gaat met hun fondsenwerving. Ook kunnen zij in teams in actie komen. Zo maken veel handen licht werk, en zorgen vele donaties ervoor dat het doel wordt behaald. Crowdfunding evenementen zijn de ultieme samenwerking tussen een organisatie en de deelnemers aan het event. 

Deelnemers hebben de mogelijkheid om op hun eigen actiepagina's updates te plaatsen over de voortgang van hun actie. De updates zorgen voor meer buzz rondom de evenementen, zeker als deze gedeeld worden via social media. Dat trekt potentiële donateurs terug naar de website van het evenement en vergroot de kans dat zij (nogmaals) doneren.

De platforms voor event fundraising van Kentaa zijn ingericht om de deelnemer zo veel mogelijk geld op te laten halen voor het goede doel. Het goede doel kan dit bevorderen door het verplicht stellen van inschrijfgeld. Tips en tricks op het platform helpen de deelnemer om nog meer op te halen. 

Als je kiest voor Kentaa voor event fundraising, dan kies je voor een ijzersterk platform met grote gebruiksvriendelijkheid. Deelnemers kunnen fondsenwerven wanneer het hen uitkomt, via computer, tablet of smartphone. 

In het dashboard van Kentaa kunnen goede doelen real-time zien hoe het gaat met hun event. Deelnemersbestanden zijn gemakkelijk te downloaden en bijvoorbeeld te gebruiken als mailinglist. Handig, want op deze manier kun je hen aanmoedigen om nét een beetje meer op te halen. Zo maken we van jouw crowdfunding evenement samen een groot succes.