027d85f222e8ecf6e6c2940d423fd367592b9c5c

WNF start crowdfunding-campagne op Kentaa-platform

In Nki Nationaal Park in Kameroen is de afgelopen 10 jaar door stroperij ongeveer 80% van de olifanten verdwenen. Dat moet stoppen, vindt het Wereld Natuur Fonds (WNF). Niet voor niets is zij onlangs een crowdfunding-actie gestart voor de bouw van een modern rangerstation in het Nki Nationaal Park. Met de bouw van dit station wil het WNF de rangers beter toerusten om de olifanten te beschermen. Tijdens de WNF-Open op 9 januari j.l. is deze crowdfunding-campagne, samen net de achterban van het WNF, vormgegeven. Inmiddels is de campagne van start gegaan op het Kentaa-platform.

De WNF-Open
Dit was niet de eerste keer dat het WNF haar achterban liet meedenken. Al enkele jaren organiseert zij WNF-Opens. Deze events zijn in het leven geroepen om de achterban van het WNF een stem te geven en te betrekken bij hun internationale natuurbeschermingswerk. Ze horen graag jouw ideeën, mening en betrokkenheid. Afgelopen 9 januari stond het WNF-Open dus volledig in het teken van het Rangerstation. Tijdens de avond werden presentaties gegeven, brainstorms gehouden en tips&tools vormgegeven. En dat alles natuurlijk onder het genot van bijpassende Afrikaanse hapjes. Meer over de WNF-Open van 9 januari lees je hier.

De crowdfunding-campagne
Op www.crowdfunding.wnf.nl staat de campagne sinds enkele dagen life. Eén van de ideeën die uit de WNF-Open kwam, is het aanstellen van een hoofdpersoon. Mensen geven nu eenmaal aan mensen. Het maakt het verhaal relevant, authentiek en geeft een mate van urgentie aan. In dit geval zijn er twee hoofdpersonen aangewezen, namelijk Gilles & Jaap. Zij werken beide voor WNF en gaan samen met jou een modern rangerstation bouwen op een strategische plek in Nki National Park.

WNF Crowdfunding

In totaal is er €20.000,- nodig om het rangerstation te bouwen. Binnen enkele dagen is al bijna 70% van het streefbedrag behaald, een knappe prestatie! Wil jij ook meehelpen? Doneren kan hier!

------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!