3e85f1afd927bc4b026087394f2689460de39758

Wintertijd Challenge: ’s nachts sporten voor kinderen met een spierziekte

Aanstaande zaterdag, in de nacht van 29 op 30 oktober, vindt de 6e editie van de Wintertijd Challenge van Stichting Spieren voor Spieren plaats. Tijdens het terugzetten van de klok van zomertijd naar wintertijd, wordt er op meer dan 100 locaties in Nederland gesport om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar spierziekten bij kinderen. 

Een uniek fondsenwervend evenement
Het unieke aan de Wintertijd Challenge is het feit dat deze, zoals gezegd, plaats vindt in het uur dat de wintertijd ingaat en de klok teruggaat. Om 2 uur ’s nachts dus. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kunt winnen. Tijd om behandeling en genezing van spierziekten bij kinderen te realiseren. Om precies te zijn wordt er 1 uur en 1 seconde gesport. Ludiek is dat deelnemers zo dus, door het teruggaan van de tijd, in 1 seconde droomafstanden kunnen afleggen. Zo kan men in 1 seconde 10 km hardlopen of 3 km zwemmen.

Al jaren een groot succes
De Wintertijd Challenge is een jaarlijks terugkerend fondsenwervend sportevenement. Al vanaf de start werft Spieren voor Spieren online fondsen voor dit evenement via een Kentaa-website. In 2011 vond de eerste editie plaats met 2 nachtelijke challenges, inmiddels is het evenement enorm gegroeid en vinden er dit jaar al 107 challenges door het hele land plaats. Deze challenges worden georganiseerd door sportclubs, bedrijven, buurtverenigingen en scholen. Iedereen kan zijn of haar challenge starten!

Doe mee met de Wintertijd Challenge!
In deze laatste week kun jij nog steeds helpen om de Wintertijd Challenge een nog groter succes te maken. Doneer aan een actie, organiseer zelf een challenge of kijk op de landkaart welke challenges er allemaal plaatsvinden en schrijf je in voor een Wintertijd Challenge bij jou in de buurt. Samen kunnen we deze nacht tijd winnen voor kinderen met een spierziekte en meer onderzoek naar spierziekten bij kinderen mogelijk maken!

------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!