74b0530e66351edd2f4ec2a8cef987acf482e81c

Werf meer deelnemers voor fondsenwervende evenementen met couponcodes

Eén van de grootste uitdagingen bij fondsenwervende evenementen is het vinden en behouden van deelnemers. Hoe maak je het voor deelnemers zo aantrekkelijk mogelijk om mee te doen? Het creëren van een te gekke ervaring is één manier. Een andere manier is door de inzet van couponcodes. in dit artikel vind je 5 manieren om ze toe te passen, allemaal ten goede van het aantal deelnemers!

1. Early birds

Wie kent het niet, het early bird fenomeen? Voor degenen die zich vroeg inschrijven voor een fondsenwervend evenement kun je een speciale couponcode aanmaken. Met een aantrekkelijke korting op het inschrijfgeld trek je vroege vogels zo makkelijker over de streep.

2. Terugkerende deelnemers

Deelnemer retentie is een vak apart. Want naast deelname, vraag je ook aan persoon om een tweede (of derde, vierde, etc) keer zijn netwerk te vragen om te geven aan jullie organisatie. Ook voor hen maak je deelname extra aantrekkelijk met een couponcode.

3. Jouw top fondsenwervers

Heeft iemand in het verleden bewezen goed te zijn in het werven van sponsorgeld, dan kun je hem of haar daarvoor belonen met korting op het inschrijfgeld (natuurlijk in de hoop dat deze deelnemer nogmaals z’n best gaan doen).

4. Vrijwilligers en sponsoren

Het komt natuurlijk voor dat iemand op een andere manier bijdraagt aan jouw fondsenwervend evenement dan door te doneren. Denk bijvoorbeeld aan materiaalsponsoren, locatie-sponsoren of vrijwilligers. Ook aan hen kun je coupons beschikbaar stellen als blijk van waardering.

5. Grote bedrijventeams

Bedrijven kiezen er dikmaals voor om grotere bedragen te schenken aan organisaties. Of ze doen mee aan het evenement als orderdeel van een breder sponsorprogramma. Dan is het niet altijd handig als zij ook bij de inschrijving voor een fondsenwervend evenement moeten betalen. Aan dergelijke bedrijven kun je coupons beschikbaar stellen voor gratis deelname.

Couponcodes zijn beschikbaar in het Kentaa platform vanaf het Kentaa Pro pakket.

 

Lees ook

Whitepaper 'Fondsen werven met evenementen'

5 Tips voor een goede nazorg bij fondsenwervende evenementen

De top 20 fondsenwervende evenementen van 2017

 

---

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!