994a9ab261540fa807993b6bc995ca502dcc6730

Save The Date: 13 oktober – Workshop 'Succesvol Crowdfunden voor Goede Doelen'


Wat:
Workshop ‘succesvol crowdfunden voor goede doelen’
Wanneer: Donderdag 13 oktober 2016 (13:00 – 17:00)
Voor wie: Organisaties die binnenkort (binnen 1 jaar) aan de slag gaan met crowdfunden
Waar: bij Goede Doelen Nederland

Op a.s. donderdag 13 oktober verzorgen wij een workshop ‘succesvol crowdfunden voor goede doelen’, speciaal voor leden van Goede Doelen Nederland. De workshop wordt geleid door Marc Schoutens, directeur van Kentaa. Hij wordt bijgestaan door Kristel Casander, relatiemanager bij Voordekunst, hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector.

Inhoudelijk programma
Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk bij crowdfunding. Hoe bepaal ik de propositie? Wat geef ik de crowdfunders terug? Welk doelbedrag is realistisch? Wat als we het doelbedrag niet halen? En waar moet ik op letten bij het promoten van het crowdfunding project? Enkele vragen die 13 oktober de revue zullen passeren en die aan de hand van praktisch toepasbare crowdfunding canvassen beantwoord zullen worden. De workshop is dus echt gericht op fondsenwervers van goede doelen waar al besloten is aan de slag te gaan met crowdfunding. We gaan immers concreet aan de slag met de uitvoering van zo’n campagne.

Let op! Alle deelnemers zullen een pitch moeten voorbereiden, waarin ze hun idee voor een crowdfunding campagne ‘verkopen’ aan de rest van de deelnemers. De twee beste ideeën worden gekozen. Met elkaar worden voor deze ideeën crowdfunding canvassen ingevuld, waarbij deelnemers elkaars ingevulde canvassen beoordelen en van feedback voorzien.

Aanmelden voor de workshop?
Enthousiast geworden? Wil jij concreet aan de slag gaan met een crowdfunding campagne? Kom dan 13 oktober naar de workshop ‘succesvol crowdfunden voor goede doelen’. Er zijn slechts 15 plekken beschikbaar! Aanmelden doe je door een mail te sturen naar info@goededoelennederland.nl.

Masterclass ‘crowdfunding voor goede doelen’
De workshop is het laatste onderdeel van een samenwerkingsprogramma die wij met Goede Doelen Nederland hebben ontwikkeld. Dit programma is er om goede doelen te ondersteunen bij de inzet van crowdfunding. Veel organisaties blijken namelijk wel de potentie in deze innovatieve manier van financiering te zien, maar hebben geen idee waar te beginnen. Kentaa is met haar ruime kennis en praktijkervaringen in staat organisaties te helpen om doordachte besluiten te nemen over dit actuele onderwerp.

Het volledige programma bestond uit drie bijeenkomsten. Donderdag 15 september vond de vorige bijeenkomst plaats. Dit was een masterclass ‘crowdfunding voor goede doelen’. Ruim 40 enthousiaste fondsenwervers kwamen op deze warme zomermiddag naar het kantoor van Goede Doelen Nederland, om deze interactieve middag bij te wonen. De middag stond in het teken van strategische en organisatorische aspecten die komen kijken bij crowdfunding. De verschillende fases binnen een crowdfunding campagne werden achtereenvolgens behandeld: van besluitvorming tot voorbereiding, en van executie tot afronding. Daarnaast vertelde Ellen Janssens, innovatiemanager bij de Hartstichting, alles over haar eigen ervaringen met crowdfunding. Enkele maanden terug heeft de Hartstichting namelijk een succesvolle crowdfunding-pilot met Kentaa doorlopen. Al met al een geslaagde masterclass!

------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!