C59199a6b44439b44055744c802386866e2d08b0

Nederlanders massaal in actie voor goede doelen tijdens de Dam tot Damloop

Nederland kwam afgelopen weekend massaal in actie voor goede doelen tijdens de 34e editie van Dam tot Damloop. Deelnemers van de verschillende afstanden en tochten trotseerden zaterdag 22 en zondag 23 september de vele regen om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Ook op de platforms van Kentaa was dat te merken, want er werd ruim €250.000 ingezameld voor zo’n 25 goede doelen. De opbrengst gaat naar verschillende doeleinden, van gezondheidsfondsen tot humanitaire hulp.

Een goede motivatie voor fondsenwerving
De Dam tot Damloop is al jaren een begrip in fondsenwervingsland. Goede doelen krijgen startbewijzen tot hun beschikking en vragen deelnemers om voor hen in actie te komen en geld in te zamelen. In veel gevallen betalen deelnemers inschrijfgeld aan het goede doel en moeten ze daarnaast een minimumbedrag inzamelen via persoonlijke sponsorpagina’s voordat hun deelname definitief wordt. Een goede motivatie voor fondsenwerving dus. Soms zijn het individuele deelnemers die meedoen met een persoonlijke motivatie en soms is het een team-effort. Bedrijventeams, hardloopgroepen, van alles komt voorbij. En ondanks de regen straalde het plezier er ook dit jaar van af.

Nu maar hopen op beter weer voor volgend jaar en een minstens zo mooi resultaat!

 

---

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Maximaal eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!