68d887c3b74244ce3a5640839c8ea5e44bb722de

Nacht van de Vluchteling goes digital met de NVDV app

Op 20-21 juni zou Stichting Vluchteling met duizenden deelnemers in 10 steden de Nacht van de Vluchteling lopen, om zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen waar ook ter wereld. Vanwege het coronavirus gaat het evenement in deze vorm op 20-21 juni niet door.

Omdat het Coronavirus niet alleen ons raakt, maar juist ook vluchtelingen over de hele wereld, was er voor Stichting Vluchteling geen twijfel over mogelijk: een alternatief moest er komen. Het omdenken begon.

 

Omdenken, snel schakelen en een goede samenwerking: in no-time digitaal

Al snel werd het concept voor een digitale Nacht van de Vluchteling bedacht: #NVDVgoesdigital. Zo werd de NVDV app geboren, waarmee deelnemers zelf kilometers die ze lopen, registreren en zich kunnen laten sponsoren.

De app werd razendsnel ontwikkeld door Connect Holland. De afgelopen weken hebben we intensief samengewerkt met Connect Holland en Stichting Vluchteling om de app zo goed mogelijk te verbinden met de website www.nachtvandevluchteling.nl. Zo is er is een technische koppeling ontstaan tussen het Kentaa platform en de app van Connect Holland. Hiermee kunnen donaties via de app én website worden gedaan, gekoppeld aan actiepagina’s op de website. Iedere app deelnemer krijgt ook automatisch een actiepagina op de website. Donaties via de website en app worden automatisch gesynchroniseerd in de donatieteller op beide plekken. Zo worden de krachten van mobiel en web gebundeld.

De samenwerking verliep goed, vindt ook Harm-Jan Roskam van Connect Holland:

“Het is heel prettig om samen te werken met een partij die dezelfde normen en waarden nastreeft als wij. Zeker wanneer de druk oploopt val je hier als mens en als organisatie op terug.” Hij is dan ook zeer tevreden met het resultaat, “Wij zijn trots! Blij dat we op deze manier ons steentje bij kunnen dragen aan de noodhulp voor vluchtelingen.”

 

Het authentieke Nacht van de Vluchteling gevoel in de app en op de website

In de app zijn de kenmerken en het gevoel van de Nacht van de Vluchteling duidelijk aanwezig. Zo zijn de afstanden die je kunt lopen, dezelfde als bij het oorspronkelijke evenement. Deelnemers lopen deze zelf, bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van hun hond of in huis. De app bevat een stappenteller die het aantal gemaakte kilometers bijhoudt en er wordt getoond hoeveel kilometers er samen al gelopen zijn. Op die manier lopen deelnemers toch niet helemaal alleen. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door donatieverzoekjes te versturen via WhatsApp of social media en men kan ook via de actiepagina’s op de website doneren.

 

 

Op naar een spetterende afsluiting

Op Wereldvluchtelingendag, 20 juni, wordt #NVDVgoesdigital tot een spetterend eind gebracht. Er is een livestream, ambassadeurs gaan in gesprek met lopers in de steden waar de wandeltocht zou zijn geweest, en deelnemers kunnen nog een laatste challenge aangaan. Lees er hier meer over.

Dat de Nacht van de Vluchteling zo snel gedigitaliseerd kon worden, is het resultaat van een goede samenwerking waarbij in oplossingen werd gedacht en heel snel geschakeld kon worden. Van denken in mogelijkheden in plaats van belemmeringen. Dat bevestigt ook Zinzi Klaverweide, Projectleider evenementen bij Stichting Vluchteling: “Niets doen was voor ons geen optie. Al die duizenden deelnemers, waarvan velen ons zo duidelijk hebben laten weten dat ze tóch graag in actie zouden komen voor mensen die het zo hard nodig hebben,” vertelt ze. “We moesten en zouden doorgaan! We hebben nog nooit zo snel geschakeld en het resultaat van deze intensieve samenwerking is iets om ontzettend trots op te zijn.”

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de totstandkoming van NVDVgoesdigital en de NVDV app? Neem dan contact op:

 

Stichting Vluchteling
Zinzi Klaverweide
e-mail

 

Connect Holland
Harm-Jan Roskam
e-mail


06 4126 4306

 

Kentaa
Marc Schoutens
e-mail


026 261 6240

 

 

---

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!