6e85b10b217a906d84cf72a9fc54677a2880bb24

Metakids slaat handen ineen met Kentaa om groei in fondsenwerving te realiseren

Stichting Metakids zet zich in voor onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen. Mede dankzij Metakids worden er grote stappen gezet op het gebied van diagnose en behandeling van deze metabole ziekten. De stichting heeft grote ambities en wil flink groeien. Om deze ambities te realiseren heeft de stichting zich omringt met sterke partners. Via de LINDA.foundation is zij bij Kentaa terecht gekomen. Acties derden is een erg belangrijk onderdeel in hun strategie om te groeien in fondsenwerving en naamsbekendheid. Hier wordt volop op ingezet en Kentaa mocht dan ook een actieplatform voor fondsenwerving inrichten.

Actieplatform in nieuw jasje
Op www.actievoormetakids.nl kan iedereen zich inzetten voor Metakids. Via het platform kun je doneren of zelf een actie starten. Begin februari is een volledige restyling van het platform geïntroduceerd, in lijn met de nieuwe huisstijl van Metakids. Leuk om te vermelden is dat Metakids als één van de eerste organisaties gebruik maakt van de Kentaa-widget op hun website. Dat betekent dat je via de Metakids-website direct kunt zien welke acties actueel zijn op het actieplatform. Ook wordt de Kentaa-API binnenkort gekoppeld en kun je dan in één oogopslag zien hoeveel geld er is opgehaald.

Acties

Grootschalige mediacampagne
Het actieplatform is niet het enige waarop Metakids sterk inzet. Deze week werd ook een grootschalige mediacampagne gelanceerd, met de confronterende maar feitelijke titel: metabole ziekten maken kinderlevens kapot. Via buitenreclame, spots op radio en televisie, online- en printmagazines en sociale media, wil Metakids metabole ziekten zichtbaar maken. Metabole ziekten zijn namelijk een stille ramp: om de dag overlijdt een kind met een metabole ziekte waardoor deze voor de meeste mensen nog onbekende ziekte behoort tot de top-3 doodsoorzaken bij kinderen. De ziekte is nu nog niet te genezen, maar er is hoop! Artsen geloven dat in 2045 geen enkel kind meer hoeft te overlijden aan een metabole ziekte. Mits er voldoende geld komt voor onderzoek naar nieuwe behandelingen. 

Bekijk de campagnevideo van Metakids:

Metakids campagnevideo

Wat zijn metabole ziekten?
Een metabole ziekte, ook wel stofwisselingsziekte genoemd, is een aangeboren, erfelijke afwijking van het metabolisme. In Nederlands worden jaarlijks zo’n 800 kinderen geboren met een metabole ziekte. Door een ‘foutje in hun chemische fabriek’ kan hun lichaam voedingsstoffen niet goed opnemen of afvalstoffen niet verwerken. Daardoor takelen deze kinderen verstandelijk en lichamelijk af; ze worden doof of blind, raken verlamd, dement of overlijden voor hun 18e. Soms kunnen ze door zwaar medicijnengebruik en/of door een strikt dieet te volgen een ‘normaal’ leven leiden, maar voor veel kinderen is er nog geen behandeling beschikbaar.

Iedere euro telt
Maar daar kan in de toekomst dus verandering in komen. Met hulp van jou! Nathalie Michielsens (directeur van Metakids) vertelt dat iedere euro telt: “Veel te weinig mensen weten dat kinderen met een ernstige metabole ziekte te maken hebben met een lijdensweg van verstandelijke en lichamelijke aftakeling en een slechte levensverwachting. En dat terwijl we met een beetje hulp van iedereen er op termijn voor kunnen zorgen dat minder gezinnen hiermee geconfronteerd worden. Ieder kind dat we redden is er één. Met 2 euro per Nederlander kunnen we dit al doen!”

Campagneposters
Kom in actie of doneer
Wil jij mee helpen om geld op te halen voor onderzoek naar metabole ziekten? Dat kan! Ga snel naar www.actievoormetakids.nl en kom in actie. Doneren kan via iDeal, via een machtiging aan Metakids of een factuur. En spread the word: ga naar Facebook of Twitter en deel de campagne. Samen maken we metabole ziekten behandelbaar!

 

------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!