F6d69db70ae25a0b9abff5770891039fee592b0c

Kentaa verwelkomt eerste Belgische klant vzw Stop Darmkanker

Na een succesvolle positie te hebben bereikt in Nederland, heeft Kentaa, expert in online fondsenwerving, haar grenzen verlegd. Vanaf nu behoort Belgisch goed doel vzw Stop Darmkanker tot de klantenkring van Kentaa. 

Kentaa helpt vzw Stop Darmkanker
Vzw Stop Darmkanker geeft in België informatie en voorlichting over het vroegtijdig opsporen van poliepen en darmkanker, waardoor het sterftecijfer van darmkanker drastisch kan dalen. De actiegroep Stop Darmkanker gaat met Kentaa aan de slag om online geld in te zamelen via verschillende campagnes en evenementen. Vandaag wordt het Kentaa platform (https://acties.stopdarmkanker.be/) officieel gelanceerd, met ‘#Geefomjedarm’ als eerste campagne.

Dr. Luc Colemont, MDL-arts en oprichter van de vzw Stop Darmkanker reageert enthousiast op deze nieuwe samenwerking: “Het digitale zit in ons DNA. Het feit dat we als eerste in België het Kentaa platform gebruiken is een nieuwe stap in de groei en professionalisering van onze organisatie. Bovendien biedt dit platform een perfect antwoord op een tendens die al langer merkbaar is. Meer en meer mensen willen spontaan iets doen voor ‘Stop Darmkanker’. Kentaa is heel gemakkelijk in gebruik voor de actievoerder of donateur. Iedereen kan in enkele kliks zijn eigen actiepagina aanmaken en beheren. Delen met familie, vrienden of kennissen via sociale media gebeurt met één enkele muisklik! Dat is volgens mij de grote sterkte van Kentaa”.

#Geefomjedarm
Ter gelegenheid van de lancering van het Kentaa platform van Stop Darmkanker, start de vzw Stop Darmkanker haar #Geefomjedarm campagne. Vanaf nu kan je op een heel eenvoudige manier zelf een bijdrage leveren of een eigen actie opstarten. Dr. Luc Colemont geeft alvast het goede voorbeeld met een eigen #geefomjedarm actie.

Internationale ambitie voor Kentaa
De afgelopen jaren heeft Kentaa zich sterk gepositioneerd als expert in online fondsenwerving op de Nederlandse markt. Kentaa helpt inmiddels al meer dan 250 grote en kleine Nederlandse fondsenwervende organisaties met het bereiken van hun doelen. Met de ervaring die daarbij dagelijks wordt opgedaan wil Kentaa ook in het buitenland organisaties ondersteunen bij online fondsenwerving. Vzw Stop Darmkanker is het eerste Belgische goede doel waarmee Kentaa een samenwerking is gestart.

Marc Schoutens, directeur Kentaa: “We zijn blij dat we Stop Darmkanker als eerste Belgische klant mogen verwelkomen. We hopen natuurlijk dat onze samenwerking een groot succes gaat worden, zodat andere Belgische organisaties de weg naar Kentaa ook zullen vinden. Als we hierdoor één darmkanker kunnen stoppen in België is deze nieuwe samenwerking al geslaagd.”

 

------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Maximaal eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!