C5699454802ed01568d911ca4db77ba6aeb05aea

Kentaa ontvangt Privacy Waarborg

Met trots kunnen we melden dat de DDMA Privacy Autoriteit aan Kentaa het Privacy Waarborg heeft toegekend! Hiervoor heeft de autoriteit een Privacy Check en een Security Check op Kentaa heeft uitgevoerd. Het resultaat daarvan is dat onze informatiebeveiliging beoordeeld is met het label Goud, de hoogste waardering. Dat betekent dat de data die dagelijks via onze platformen voor online fondsenwerving wordt verstrekt, goed beveiligd is. Het afgelopen half jaar hebben we diverse technische en organisatorische aanpassingen doorgevoerd om aan de eisen van het waarborg te voldoen.

Privacy en bescherming van persoonsgegevens staan bij Kentaa hoog in het vaandel. Dagelijks verwerken wij duizenden donaties voor non-profitorganisaties en laten donateurs privacygevoelige informatie achter via onze platformen. Met het Privacy Waarborg voeren wij een actief beleid om deze gegevens te beschermen en inzicht te geven in wat er met de gegevens gebeurt.

Dit houdt onder andere in dat:

  • Wij onze klanten actief, helder en volledig informeren over welke gegevens worden vastgelegd, en waar die voor gebruikt worden;
  • Wij gehoor geven aan het recht op inzage, correctie en verzet;
  • Wij gehoor geven aan het recht op gericht gebruik: gegevens worden alleen gebruikt voor zaken waarover geïnformeerd is;
  • Wij klantdata (en gegevens van donateurs) adequaat beveiligen.

Het waarborg is inmiddels te vinden in de footers van onze websites en ook onze platformen voor online fondsenwerving zullen binnenkort worden voorzien van het waarborg.

Kijk voor meer informatie over het Privacy Waarborg op www.privacywaarborg.nl.

 

---

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!