7f81e18ec6e4435ead65a249ddda15ca735dc36f

Recordopbrengst Jubileumeditie Sporten voor Sophia

Afgelopen jaar ging Stichting Vrienden van het Sophia de samenwerking met Kentaa aan. Spannend, want het sportevenement Sporten voor Sophia 2016, waarbij geld op wordt gehaald voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis, beleefde dit jaar haar 25e editie. Een jubileumeditie dus. Op 12, 13 en 14 februari jongstleden vond het evenement plaats. En wat een succes! De opbrengst was maar liefst €345.224,-. Bijna een ton meer dan het streefbedrag!

Prestatie van formaat!
Ooit begon Sporten voor Sophia met 40 deelnemers. Fondsenwerving ging toen nog heel anders. Tijdens de 25e editie van het evenement hoopte Stichting Vrienden van het Sophia €250.000,- op te halen. Daarvoor was ook een platform voor online fondsenwerving nodig. Daarin heeft Kentaa kunnen voorzien. Op het platform, www.sportenvoorsophia.nl, kon Stichting Vrienden van het Sophia de verschillende onderdelen van het evenement (fietsen en schaatsen) als aparte projecten opzetten. Deelnemers konden zich daarop vervolgens inschrijven in een bepaald tijdvak en kregen daarbij een eigen actiepagina. Ook konden zij ervoor kiezen om als onderdeel van een team in actie te komen.

1752 mensen schreven zich op de website in voor Sporten voor Sophia en er waren 74 teams. Dankzij alle inspanningen van de deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en de organisatie is er uiteindelijk €345.224,- opgehaald door meer dan 14.000 donateurs. In de dagen na het evenement liep de teller nog een stukje verder op.

Kortom: een echte top prestatie van Stichting Vrienden van het Sophia en alle betrokkenen bij Sporten voor Sophia!


------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!