1abfa1a667a0ce5388a0ac088ae1d5f57adcc0c1

Goed nieuws voor Belgische goede doelen: online giften voortaan fiscaal aftrekbaar

Goed nieuws voor Belgische goede doelen en donateurs! Fiscaal erkende VZW’s (vereniging zonder winstoogmerk) kunnen nu attesten afgeven voor donaties minstens 40 euro die via online platforms zijn gedaan. Zo heeft Ministerie van Financiën in België laten weten. Donateurs hebben hiermee dus ook een belastingvoordeel bij een online gift die via een payment provider zoals Mollie wordt verwerkt. Hierover bestond lange tijd onduidelijkheid.

Als Kentaa zijn we een aantal maanden geleden gestart met het proces om vanuit het ministerie een zogenaamde ruling te verkrijgen hiervoor (zie www.ruling.be). Een langlopend en intensief proces. Maar niet voor niets, zo blijkt. We zijn blij met dit resultaat omdat dit het voor Belgische goede doelen gemakkelijker maakt om aan de slag te gaan met online fondsenwervingsplatforms als het Kentaa platform. En omdat het voor de Belgische donateur de drempel om te doneren verlaagt. Een mooie ontwikkeling.

 

 

----

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!