F9f8814460856a726184526b356cf00de1d358ff

Eerste editie van de ALS Lenteloop is een succes

Zondag 17 april vond de ALS Lenteloop plaats in Bilthoven. Een evenement dat bewijst dat event fundraising werkt. 1500 deelnemers verschenen aan de start, een behoorlijke prestatie voor een evenement dat voor de eerste keer werd gehouden. In december begon de organisatie met het toen nog ambitieus klinkende doel om 750 deelnemers en €50.000 te werven. De ochtend na het evenement staat de teller op www.alslenteloop.nl dankzij meer dan 8200 donateurs boven de €220.000! Een topprestatie!

Geld voor onderzoek naar ALS
ALS Lenteloop is een initiatief van Vincent Cornelissen bij wie in de zomer van 2015 ALS werd vastgesteld. Het is een actie waarbij deelnemers hardlopend of wandelend een zelfgekozen afstand afleggen onder het motto ’samen leven samen lopen’. Het doel is zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar ALS ondersteund. Lees meer over de onderzoeken.

Een evenement voor iedereen
Dankzij de vele verschillende afstanden kon iedereen meedoen. Ook aan de details werd gedacht. Er was tijdens het evenement muziek, onder andere door Gerard Ekdom en er waren verschillende bands. Op www.alslenteloop.nl kwamen de vele deelnemers in actie om fondsen te werven. Ieder met een eigen motivatie. Ook in teamverband, maar liefst 140 teams. Voor familie, collega’s, vrienden, of gewoon omdat de verhalen van anderen zo ontzettend inspireren. De uitgelichte acties op de website zijn een greep uit de vele persoonlijke verhalen van de deelnemers.

Na het evenement
Een goede nazorg is belangrijk om het maximale uit je evenement te halen. Ook na afloop van het evenement deed de organisatie er alles aan om de deelnemers en de supporters de beste beleving te geven. Op de dag van het evenement werd op de site een video geplaatst van Vincent Cornelissen als dank aan alle deelnemers en supporters:


Dankzij Racetimer zijn de uitslagen te zien op de site met een video finish voor iedere deelnemer. Bekijk de uitslagen hier. Volgend jaar ook meedoen? Bekijk de sfeerimpressie:
------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!