4a4a954896632f6a815a72953079cb56a8731763

Crowdfunding platform BuurtAED is vernieuwd

Den Haag/Arnhem - Als iemand buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgt, is snelle hulp van levensbelang. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten vergroten de kans op overleving. Een ambulance is er niet altijd op tijd. Daarom bouwt de Hartstichting aan een netwerk van burgerhulpverleners en AED’s in de buurt. Het online platform BuurtAED.nl is een initiatief van Hartstichting en Philips dat buurtbewoners in Nederland de kans biedt de aanschaf van een eigen AED te financieren via crowdfunding.

Het platform BuurtAED.nl is een half jaar geleden gestart en heeft ervoor gezorgd dat bijna 200 buurten zijn voorzien van een AED. De komende periode wordt de communicatie van BuurtAED.nl geïntensiveerd met als doel dit aantal buurten fors te laten stijgen. Op basis van de opgedane ervaringen in de afgelopen 6 maanden en met deze plannen in het achterhoofd, is het platform sinds 17 september j.l. geheel vernieuwd en verbeterd.

Kentaa, expert in online fondsenwerving, heeft de technische verantwoordelijkheid voor het crowdfunding platform BuurtAED.nl overgenomen. Het platform maakt gebruik van het zogenaamde Kentaa framework voor online fondsenwerving. Op de vernieuwde site zijn met name de customer journeys verbeterd en worden de buurten nog beter gefaciliteerd om met succes te crowdfunden.

Dideke van Lieshout, manager Digital & Klantinteracties, van de Hartstichting licht de keuze voor de samenwerking met Kentaa toe
“In woonwijken zijn te weinig AED’s dag en nacht bereikbaar. Terwijl juist de meeste hartstilstanden buiten het ziekenhuis in of rondom het woonhuis plaatsvinden. Met de overstap naar het crowdfunding platform van Kentaa streeft de Hartstichting ernaar om nog sneller elke buurt in Nederland hartveilig te maken.”

Over BuurtAED
Het project BuurtAED is een initiatief van de Hartstichting en Philips. Hoe meer AED's er in woonwijken hangen, hoe groter de overlevingskans bij een hartstilstand. BuurtAED.nl maakt het mogelijk op een makkelijke manier geld in te zamelen voor een AED. Philips legt daarbij een startbedrag in, om het extra aantrekkelijk te maken.

In 30 dagen zamelt de buurt het bedrag in voor een AED + buitenkast met 5 jaar service en onderhoud. Op BuurtAED.nl zijn voor het inzamelen van het benodigde geld, handige tips te vinden. Zo komen overal voldoende AED’s te hangen die dag en nacht bereikbaar zijn en worden meer levens gered!

 

---

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Maximaal eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!