7ca984075631c448a6446f27328a491ef9ffbd1b

Crowdfunding campagne voor botenhuis studentenroeivereniging Phocas

Vorig jaar boekte de Radboud Universiteit succes met hun crowdfunding campagne voor de restauratie van het gebedenboek van Maria van Gelre. Nu is er nieuwe crowdfundingsactie gestart op het crowdfunding platform: een nieuw botenhuis voor studentenroeivereniging Phocas. Een groot gedeelte van de financiering is door de leden van de vereniging zelf al bij elkaar gespaard. Voor het overige deel wordt het publiek om hulp gevraagd. Phocas hoopt €20.000 met crowdfunding binnen te halen.

Huidig boothuis ongeschikt
Het boothuis waar de vereniging al sinds 1972 gebruik van maakt is niet langer geschikt. Het is een ernstig verouderd gebouw en groeien als vereniging is niet meer mogelijk. Ook het Maas-Waalkanaal waaraan het boothuis is gevestigd, wordt steeds drukker, waardoor trainen steeds moeilijk wordt. Daarom: een nieuw boothuis op een nieuwe plek.

Laatste loodjes
Voor de verhuizing naar de Spiegelwaal  is €300.000 euro nodig. In de afgelopen 20 jaar bracht de roeivereniging al €235.000 bij elkaar. Een deel van de resterende €65.000 wil de vereniging ophalen via crowdfunding.

De campagne
De eerste €6.000 is inmiddels al binnen. Donateurs krijgen in ruil voor hun donaties mooie beloningen zoals een uitnodiging voor de officiële opening van het nieuwe botenhuis of deelname aan roeiclinics. Donateurs laten op de site veel reacties achter bij hun donaties, waarin het gevoel van nostalgie de boventoon voert. Een mooi nieuw botenhuis lijkt de leden van Phocas nu en in de toekomst van harte gegund!

Doe een bijdrage!

foto: Phocas

------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!