2b6b359953e1494d6ba8de5e852fc8645dfafa21

Creatief collecteren tijdens de Coronacrisis met Digicollect

De Coronamaatregelen brengen voor fondsenwervende organisaties grote uitdagingen met zich mee. Afgelaste evenementen en collecteweken, uitgestelde bijeenkomsten, thuiswerken… noem maar op. Ook qua inkomsten uit fondsenwerving zijn de gevolgen voelbaar. Maar, zo blijkt, zo’n crisis brengt ook het beste in de mens naar boven en voedt de creativiteit.

Fondsenwervende organisaties laten zich niet uit het veld slaan en zoeken naar andere manieren om hun achterban te faciliteren. Zowel collecterende als niet collecterende organisaties zetten in op online collecteren met Digicollect. Hieronder een paar inspirerende voorbeelden van onze klanten.

 

ZOA maakt humoristische video en collecteert online

ZOA biedt hulp, hoop en herstel aan slachtoffers van rampen en conflicten. Door de Corona maatregelingen kan de stichting niet collecteren aan de deur en hierdoor zou zij zo’n 800.000 euro mislopen. 

Maar ZOA zit niet bij de pakken neer. In een slim campagnefilmpje laat de stichting zien dat collecteren op 2 meter afstand van de deur toch enige problemen met zich meebrengt. De geestige video zorgt voor wat licht in deze zware tijden en presenteert de oplossing voor afgelaste collecteweken: online collecteren. Bekijk hier de video:

 

 

Je vindt hun Digicollect platform op https://digicollect.zoa.nl.

 

Armoedefonds zamelt broodnodig geld in voor voedselbanken

Het Armoedefonds collecteert niet aan de deur. Toch biedt online collecteren met Digicollect hen een manier om hun steentje bij te dragen. Stichting Armoedefonds gebruikt Digicollect om online te collecteren voor voedselbanken. Zij doen dat via een specifieke collectebus pagina die ze daarvoor hebben ingericht. Met het ingezamelde geld wil de stichting ervoor zorgen dat voedselbanken en hun medewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen blijven doen. Zo steunen zij de meest kwetsbaren in de samenleving.

Je vindt hun collectebus hier: https://armoedefonds.digicollect.nl/stichting-armoedefonds-nederland

 

Geen kerkdiensten maar wél de Vastenactie in bisdom Roermond

Al vorig weekend werden alle katholieke missen in Nederland tot nader orde afgelast wegens de uitbraak van het corona virus. Midden in de 40-dagen tijd, wat traditioneel ook de tijd is waarin de Vastenactie wordt gehouden. Niet alleen de kerkdiensten, maar ook veel acties en activiteiten omwille van de Vastenactie kunnen geen doorgang vinden.

Missiebureau Roermond kon soelaas bieden aan de Vastenactie van Bisdom Roermond. Het Missiebureau biedt de mogelijkheid om via de Digicollectpagina van het Missiebureau online geld in te zamelen voor de Vastenactie.

Bekijk de collectebussen hier: https://vastenactiebisdomroermond.digicollect.nl/

 

Wij roepen iedereen op deze mooi initiatieven te delen en steunen! Komen jullie ook mooie fondsenwervende initiatieven tegen? Deel die met ons op Twitter via @joinkentaa.

 

 


----

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!