4b9e0673ff5636df0b12d2ef469d5a27e559f83e

Bijna €400.000 voor onderzoek naar taaislijmziekte dankzij Skate4AIR

Afgelopen vrijdag 3 februari vond alweer de 7e editie van de Skate4AIR Classic plaats: de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Zo’n 175 fanatieke schaatsers stonden aan de start om 50, 100, 150 of 200 (!) kilometer te schaatsen en zo geld in te zamelen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd. Via het online platform, ontwikkeld door Kentaa, werd bijna €400.000 euro aan donatie-inkomsten opgehaald. Een topprestatie!

Skate4AIR Daylight Challenge
Maar Skate4AIR 2017 is nog niet ten einde. Naast de Skate4AIR Classic biedt Skate4AIR dit jaar een wel heel bijzonder evenement aan. Een nieuwe uitdaging, de Skate4AIR Daylight Challenge, welke vanaf morgen (9 februari) tot en met maandag 13 februari plaatsvindt. Bij deze ‘From dawn to dusk’ challenge schaatsen deelnemers zoveel mogelijk kilometers tussen zonsopkomst en zonsondergang, onder leiding van ambassadeur Jochem Uytdehaage en instructeurs van Duosport. Wil jij de sfeer proeven van unieke event? Kijk dan eens op live.skate4air.nl. Zelf een bijdrage leveren? Doneren doe je hier!

Kentaa goes international
Kentaa heeft voor Skate4AIR een pareltje van een maatwerkplatform gebouwd voor het evenement (bekijk ‘m hier). Maar dat is nog niet alles: dankzij Skate4AIR hebben wij een grote stap gezet. Een stap van ruim 1.500 kilometer om precies te zijn. Samen met Skate4AIR zijn we dit jaar naar het land van IKEA, knäckebröd en Pipi Langkous gegaan: Zweden. Vanwege het grote succes organiseert Skate4AIR dit jaar namelijk ook een Skate4AIR Challenge in Zweden. Waar de opbrengsten van de Nederlandse editie naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting gaan, gaan die van de Zweedse editie naar de Swedish Cystic Fibrosis Association. En je raadt het al: Kentaa mocht tevens het platform voor de Zweedse variant verzorgen!

Aan welke challenge deelnemers ook mee doen, één ding is zeker: de schaatsuitdaging is een zware strijd tegen de elementen, voor een prachtig doel. Wij wensen alle deelnemers aan de Daylight Challenge heel erg veel succes de komende dagen!

------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!