Case: Stichting ALS Nederland

Normal 2efcd280735bd58adec8bac5208bcd9a0bbbf016
24-10-2016 | 00:00
"We hebben in een jaar tijd bijna € 900.000 opgehaald met al onze Kentaa-websites!"

Met 9 websites en een Digicollect platform in gebruik, maakt Stichting ALS Nederland veelvuldig gebruik van de Kentaa’s tools voor online fondsenwerving. Waarom kozen zij voor online fondsenwerving? Hoe zetten zij alle verschillende platformen naast elkaar in? En hoe verklaren zij hun succes? Stichting ALS aan het woord.

Een aantal jaren geleden zag Stichting ALS steeds meer initiatieven ontstaan om geld in te zamelen vanuit hun achterban: “Om deze mensen te faciliteren ontstond de behoefte voor een online actieplatform. De mogelijkheid voor actievoerders om een persoonlijke pagina aan te maken met een online doneerknop helpt onze actievoerders enorm,” aldus Chris Ammeraal, verantwoordelijk voor de Marketing Communicatie bij Stichting ALS.

Inmiddels is Stichting ALS al een flink aantal jaren klant van Kentaa. En met succes! Op www.alsacties.nl is het afgelopen jaar ruim € 220.000 euro opgehaald. Op dit actieplatform kan men eenvoudig een actie aanmaken om geld in te zamelen voor Stichting ALS. Of je nu je verjaardag viert en om een donatie vraagt, een sponsorloop organiseert of meedoet aan de marathon van New York; via het platform maakt men snel een persoonlijke pagina aan en helpt men in de strijd tegen ALS.

 

 

"De mogelijkheid voor actievoerders om een persoonlijke pagina aan te maken met een online doneerknop helpt onze actievoerders enorm."

In totaal 9(!) Kentaa websites voor Stichting ALS
Sommige acties die werden opgezet door de enthousiaste achterban van Stichting ALS, groeiden en groeiden: “Het zijn dan eigenlijk evenementen met een eigen bestuur, penningmeester en communicatie. Wij bieden deze initiatieven de mogelijkheid om gebruik te maken van onze licentie. Het evenement krijgt dan een eigen URL. Het voordeel daarvan is dat je niet vast zit aan onze huisstijl, maar het evenement een eigen identiteit kan geven.” In totaal zijn er nu 9 Kentaa websites voor Stichting ALS, onder andere van de ALS Lenteloop, A LOCAL SWIM Westland, de ALS City Walk en de Rainbowrun 040.

Naast die 9 Kentaa websites, maakt Stichting ALS ook gebruik van Digicollect, ons platform waarmee organisaties online kunnen collecteren. Men kan een collectebus aanmaken door de Facebook account te koppelen en het doneren kan beginnen. Chris ziet dit platform als nóg laagdrempeliger en eenvoudiger. Stichting ALS gebruikt het voor mensen die een verjaardag vieren en een donatie vragen als cadeau: “Als iedereen die op je verjaardag komt dan even een tientje doneert haal je direct een mooi bedrag op!”

Bijna € 900.000 in een jaar tijd
Chris is zeer te spreken over de resultaten die alle Kentaa-websites Stichting ALS hebben opgeleverd: “We hebben in een jaar tijd bijna € 900.000 opgehaald met alle Kentaa-websites. Ik ben ervan overtuigd dat deze Kentaa-websites een vermenigvuldigende werking op de opbrengst van acties hebben gehad!”. De achterban van Stichting ALS blijft wel kritisch waar nodig: “We krijgen altijd feedback over hoe iets beter of anders kan. Maar aan het succes van de acties kan je denk ik wel zien dat onze achterban blij is met het platform. Er worden soms krankzinnige bedragen opgehaald!”

"Aan het succes van de acties kan je denk ik wel zien dat onze achterban blij is het met platform. Er worden soms krankzinnige bedragen opgehaald!"


Professioneel, kundig, betrokken en een tikkeltje gek
Samenvattend omschrijft Chris het Kentaa-platform als eenvoudig en transparant. Op de vraag ‘Hoe zou je Kentaa als organisatie omschrijven?’, gaf hij het volgende antwoord: “Professioneel, kundig, betrokken en af en toe een tikkeltje gek.” Met een tikkeltje gek doelt hij met name op onze Zorgeloze Zomerbingo-actie voor klanten, waarbij onze salesconsultant Marien een week lang in een roze pak voor de camera verscheen. Bedankt Chris, die mooie woorden steken wij graag in onze zak!