3737934193b0ae76f4303aa4361c8602896331ce

5 x crowdfundinginspiratie vanuit het Kentaa-platform (deel 2)

Een tijd geleden plaatsten wij een artikel met daarin 5 inspirerende voorbeelden van crowdfunding-projecten op onze Kentaa Starter-platform. Dit platform was toen onlangs geïntroduceerd en dus was het voor ons ook nog afwachten hoe dit uit zou pakken. Ter verduidelijking: sinds oktober bieden wij 5 pakketten voor online fondsenwerving. De grootste verandering is de toevoeging van het Kentaa Starter-pakket. Deze is namelijk ook toegankelijk voor particuliere initiatieven. Iedereen die de wereld beter wil maken, mag zijn of haar eigen crowdfunding-/geldinzamelingsactie opzetten met Kentaa Starter. Je hoeft hiervoor dus geen stichting of vereniging te zijn.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder en kunnen wij met ruim 150 crowdfunding-initiatieven op het Kentaa Starter-platform positief terugblikken op de resultaten tot nu toe. Tijd om wederom 5 inspirerende projecten uit te lichten:

Helpcenter – Een nieuwe voedselbus

Het Helpcenter biedt mensen in nood praktische hulp en ondersteunt ze op weg naar zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Eén van hun wekelijkse activiteiten is het aanbieden van voedselpakketten met behulp van de voedselbus. Echter had deze voedselbus zijn beste tijd gehad en was het Helpcenter dringend op zoek naar een nieuwe bus met koelinstallatie om voedsel veilig te kunnen vervoeren. Door middel van een crowdfunding-actie hadden zij binnen no-time het streefbedrag bij elkaar!

Erik & Danielle Oerlemans – Zoom voor Erik

Het verhaal van Erik en Danielle is heftig: Erik heeft PPMS (Primaire Progressieve Multiple Sclerose.) Hij is sinds dit jaar rolstoel afhankelijk geworden en heeft daardoor veel op moeten geven, waaronder zijn werk en autorijden. Door middel van een Zoom, een elektrisch all-terrain mindervalide voertuig, kan Erik zijn vrijheid weer een beetje terugkrijgen. Met een 'gewone' rolstoel is het namelijk niet mogelijk om bijvoorbeeld naar het strand of naar het bos met zijn dochters te gaan. Dit kan echter wel met de Zoom. Maar aan de Zoom zit ook een prijskaartje verbonden. Gelukkig heeft de familie door middel van crowdfunding binnen enkele weken een bedrag van ruim €10.000,- verzameld en kan de Zoom voor Erik worden aangeschaft!

Evita Juanita – Deelname aan het EK Gewichtheffen

Girlpower! Daar weet Evita Juanita alles van. Deze Nederlands Kampioene Gewichtheffen 2017 wil geld inzamelen voor haar deelname aan het EK gewichtheffen in Split, Kroatië. Vanuit de bond krijgt ze weinig steun, en daarom is een crowdfunding-actie wel op z’n plaats. Ze maakt daarbij slim gebruik van beloningen om mensen te stimuleren om te doneren.

Lex Broere – Boek: De Hollandsche IJssel

De Hollandsche IJssel is als (onze enige) getijdenrivier een indringende beleving. Lex Broere is professioneel buitenfotograaf en heeft in 2016 voor een regionale krant de vele gezichten van deze Hollandsche IJssel in tekst en beeld proberen te vangen. Dit wil hij nu bundelen in een boek. Vijftig originele foto’s en teksten over haar rol en betekenis voor natuur, cultuur en het oog. Om dit te bekostigen is ongeveer €5.000,- nodig, wat hij middels crowdfunding bij elkaar probeert te krijgen. Iedereen die minstens €15,- doneert ontvangt het boek ook nog eens zelf. Win-win!

Project Tornado – Wederopbouw kippenfokkerij in Zimbabwe

Met Project Tornado proberen Jimmy & Assia hun opgebouwde kippenfokkerij, welke banen en voedsel zou opleveren voor de inwoners van Breaside in Zimbabwe, te redden. Op Kerstavond 2016 sloeg voor hen namelijk het noodlot toe en werd deze kippenfokkerij door een over razende tornado compleet verwoest. Door middel van crowdfunding willen Jimmy & Assia de bouw van een nieuwe schuur, inboedel (water- voederbakken - lampen) en zonnepanelen met toebehoren bekostigen. Het mooie aan dit project is het feit dat zij het platform goed hebben gebruikt en ingericht: een krachtige projectomschrijving (die niet te lang is), diverse headers en slim gebruik van menu-items. Project Tornado is pas net van start gegaan en belooft veel goeds. Succes!

Zoals je ziet zijn er erg uiteenlopende projecten te vinden op het Kentaa-platform. Wil je zelf aan de slag met Kentaa? Vergelijk onze pakketten of meld je direct aan voor Kentaa Starter!

------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!