46431ec44c550c3fdfff09bffb5598afe206dc6c

5 x crowdfundinginspiratie vanuit het Kentaa-platform

Vorige maand is er wat veranderd in het Kentaa-productaanbod. Wij bieden nu, naast Digicollect, vijf pakketten voor online fondsenwerving aan. Ons productaanbod sluit nu beter aan bij de behoefte vanuit de markt. Er is 1 grote verandering: het eerste en tevens meest laagdrempelige pakket, Kentaa Starter, is nu ook toegankelijk voor particuliere initiatieven. Voor dit pakket hoef je dus geen stichting of vereniging te zijn. Iedereen die de wereld beter wil maken, mag zijn of haar eigen crowdfunding-/geldinzamelingsactie opzetten met Kentaa Starter. Bijkomend voordeel is dat je geen vaste kosten betaalt voor dit pakket, enkel 10% variabele kosten per donatie (incl. btw). 

De afgelopen maand waren er al ruim 40 aanmeldingen op Kentaa Starter, voor zeer uiteenlopende doelen. Er zitten een boel mooie initiatieven tussen. Daarom lichten wij hieronder vijf nu al succesvolle Kentaa Starter-projecten uit:

Sint Nicolaas Comité Nederweert - Crowdfunding voor de Sinterklaasintocht
Waar velen zich druk maken over de pietendiscussie, maken ze zich in de gemeente Nederweert (Friesland), druk over hele andere zaken. Enkele bezorgde Nederweerternaren zijn in actie gekomen na het bericht over de financiële problemen van het Sint Nicolaas Comité Nederweert. Zij vinden het onbegrijpelijk dat de intocht in hun dorp na 2016 dreigt te verdwijnen. Door middel van crowdfunding op het Kentaa Starter platform hopen ze voldoende middelen op te halen voor het Sint Nicolaas Comité zodat de intocht de komende jaren kan blijven plaatsvinden.

India Joy – India Goes 2 Nepal
Zoals gezegd zijn ook particuliere initiatieven die de wereld een stukje mooier maken van harte welkom op Kentaa Starter. India Joy is hier een prachtig voorbeeld van. Zij gaat in februari 60 dagen naar Nepal om te helpen in een klein weeshuis met 11 kinderen. Door de zware aardbeving in 2015 raakte de locatie van het weeshuis zwaar beschadigd. Hierdoor waren ze gedwongen te verhuizen naar een tijdelijk flat in Katmandu. Een gevaarlijke en veel te kleine huisvesting. Gelukkig heeft de eigenaar sinds begin 2016 een veiligere en betere huisvesting kunnen regelen. Echter, is er grote behoefte aan financiële steun. India zamelt daarom met behulp van Kentaa Starter zo veel mogelijk geld in, dat ze zo in februari kan overhandigen aan de eigenaar van het weeshuis in Nepal.

De pagina van India is daarnaast een voorbeeld van een Kentaa Starter pagina die optimaal benut is. Zo heeft ze zelf allerlei menu-items met informatie toegevoegd, een filmpje toegevoegd en zelfs doneer cadeautjes, ofwel beloningen voor donaties, ingesteld. Neem gerust eens een kijkje op haar pagina en ontdek hoe veelzijdig het Kentaa Starter platform is.

India Goes 2

Bron: India Goes 2

GGzE - Kerstdiner
Eén van de eerste Kentaa Starter-aanmeldingen kwam vanuit GGzE, de Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen. Zij startten een crowdfunding-actie naar aanleiding van de succesvolle organisatie van een kerstdiner voor ouderen op kerstavond in 2015. Deze editie was zo’n groot succes, dat zij dit in 2016 wederom mogelijk willen maken, maar dan op meerdere locaties. Voor het aanstaande kerstdiner van 100 ouderen zijn zij daarom op zoek naar donateurs, die deze kwetsbare ouderen een warm hart toedragen.

Dynamo Roosendaal – Turnwedstrijd in Malta
Turnvereniging Dynamo Roosendaal heeft een prachtige kans gekregen: de turnsters uit de A-selectie mogen namelijk deelnemen aan een wedstrijd in Malta van 14 t/m 17 juli 2017. Een grote droom, van zowel de meisjes als van de vereniging. Om deze droom uit te laten komen, proberen ze door middel van crowdfunding de reis, wedstrijd en accommodatie te financieren.

Special Family Care – Logeerhuis voor mensen met een beperking
De dames van Special Family Care willen begin 2017 een kleinschalig logeerhuis en naschoolse opvang starten voor kinderen met een verstandelijke beperking, een syndroom en/of een stoornis in het autistisch spectrum, in de Gemeente Westland (Zuid-Holland). Ze hebben al een huis gekocht, maar moeten nu nog allerlei spullen kopen om de juiste zorg te kunnen bieden voor de kinderen. Denk daarbij aan duurzaam speelgoed, zorghulpmiddelen en een auto. Met behulp van het Kentaa Starter platform zamelen zij geld in om dit te kunnen bekostigen.

Ben je geïnspireerd geraakt? Heb je zelf ook een crowdfunding project die de wereld een stukje mooier maakt? Meld je dan snel aan op Kentaa Starter of bekijk onze andere pakketten voor online fondsenwerving.


------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!