Rode Kruis zet Kentaa prestatietracker in als fondsenwervende tool

23-11-2020 | 15:04

In 2020 organiseerde Het Nederlandse Rode Kruis voor de tweede keer het virtuele event “Kilometers voor Kansen”, een innovatieve fondsenwervende campagne voor vluchtelingenhulp. Het concept: deelnemers kiezen een afstand die symbool staat voor een route die een vluchteling ook aflegt. Deze kilometers legt de deelnemer af (bijvoorbeeld fietsend of wandelend) en zamelt daarbij geld in voor het Rode Kruis.

Het resultaat
475 deelnemers deden in de maand september mee aan Kilometers voor Kansen. Ten tijde van schrijven zijn er 4.481 donaties gedaan, samen 84.711 euro. Ook was er veel betrokkenheid van deelnemers en zorgde het virtuele event voor meer awareness over de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis.

Sportieve prestaties tracken en weergeven
Het Rode Kruis heeft hun het Kentaa-platform gebruikt voor Kilometers voor Kansen. Deelnemers konden zich eenvoudig inschrijven, hun eigen actiepagina aanmaken en donaties werven. Als doelafstand konden zij kiezen uit een van de vier afstanden die symbool staan voor routes die vluchtelingen lopen, of hun eigen doel stellen.

Met de ingebouwde Kentaa prestatietracker konden zij de door hen afgelegde kilometers registeren en bijhouden. Dit kon zowel handmatig als automatisch via de handige koppeling met Strava, een mobiele app die sportprestaties bijhoudt via GPS en deze laat zien op een kaart.

Sportieve prestaties zijn al lange tijd goede incentives bij fondsenwerving en zijn op deze manier nog beter in te zetten. Deelnemers zijn actiever bezig met hun actiepagina en worden op een natuurlijke manier geholpen de geefvraag te (blijven) stellen aan hun netwerk. Ook blijven donateurs betrokken bij de actie door de voortgang en updates te volgen.

Samen resultaten boeken
De prestatietracker maakt het daarnaast mogelijk om op verschillende niveaus weer te geven hoeveel kilometers er samen al zijn afgelegd. Hiermee wordt de beleving van een dergelijk “virtueel” evenement, groter.

Op de website van Kilometers voor Kansen werden 62.802 kilometers aan sportieve prestaties geregistreerd.



De Kentaa prestratietracker
De prestatietracker is onderdeel van het Kentaa Premium platform. Meer weten? Neem contact met ons op.