5c3da98e9b77af45b86b11ffa780cf615c561e6c

3 veranderingen op Twitter die in jouw voordeel werken

Het overbrengen van jouw boodschap via Twitter is lastig; je bent immers gebonden aan 140 tekens per tweet. Daarnaast is het soms lastig om al je volgers te bereiken. Want op welk tijdstip kun je nu het beste tweeten? Wij hebben goed nieuws voor je! Twitter voert binnenkort een aantal wijzigingen door die het voor jou mogelijk maken meer te bereiken met Twitter. De drie belangrijkste lees je in dit artikel!

1. Media-onderdelen bij tweets tellen niet meer mee in de 140 tekens
Een foto zegt meer dan duizend woorden, dat was een waarheid die voor Twitter niet opging. Het toevoegen van een foto of link aan een tweet zorgt er namelijk voor dat je minder tekens over hebt voor de boodschap. Eén van de wijzigingen die Twitter binnenkort gaat doorvoeren is dat media-attachments (foto’s, links, etc.) niet meer meetellen in de 140 karakters. Meer ruimte voor jouw boodschap dus!

2. Reacties worden zichtbaar voor iedereen
Wilde je in het verleden jouw antwoord aan een Twitter-gebruiker ook met de rest van je volgers delen, dan zette je een punt voor hun gebruikersnaam. Zo dus:
 

“.@joinkentaa Hoi Kentaa!”


Al jouw volgers konden dan zien dat je hallo tegen ons hebt gezegd. Goed nieuws! Binnenkort wordt die punt onnodig en verschijnen deze reacties vanzelf al op de tijdlijn van je volgers. En nog een mooie bijkomstigheid: gebruikersnamen bij deze vorm van reacties, tellen niet mee in de 140-teken-telling, zodat jij wederom meer kunt zeggen in de tweet.

3. Je eigen tweets retweeten of citeren
Een belangrijke wijziging die Twitter al heeft doorgevoerd is dat het nu mogelijk is om je eigen tweets te retweeten of citeren. Hiermee kun je jouw boodschap opnieuw op de tijdlijn van je volgers laten verschijnen. Handig, want niet iedereen is aanwezig op de oorspronkelijke tijd waarop jij tweet. Nu krijgen je berichten dus een tweede kans om gelezen te worden. Je kunt ook op ieder moment een retweet ongedaan maken en het opnieuw doen op een tijdstip naar keuze.

Kortom: Twitter doet goed zijn best om het voor jou zou makkelijk mogelijk te maken om jouw volgers te bereiken!

Ps. Je vindt ons op Twitter als @joinkentaa


------------------------

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!