4bb6b4bde6b5aa59745df22418ab66185e299ffd

28e Editie van de Omloop op 18 en 19 augustus ondanks bar weer vrijdagnacht een succes

Afgelopen weekend vond de Omloop voor de 28e keer plaats. Het is een uitdagende wandeltocht van 110 kilometer over het voormalige eiland Goeree-Overflakkee. Deze afstand moet binnen 24 uur worden afgelegd en dat is geen peulenschil, zo bleek ook tijdens deze editie. Behalve de lange tocht waren er ook weer de kortere afstanden, een Kinderomloop en een druk bezochte Goereeloop. Ruim 1200 deelnemers trotseerden op vrijdagnacht gezamenlijk weer en vooral veel wind! Gelukkig waren de weergoden op zaterdag de deelnemers goed gezind en konden de meeste lopers in de stralende zon op het podium onthaald worden.

Voor de 28e editie van De Omloop is het Sophia Kinderziekenhuis - onderzoek naar levensbedreigende hartritmestoornissen bij kinderen, het gekoppelde goede doel.

De donatie-teller op www.dewandeltocht.nl staat nu op ruim € 31.700 en dit zal naar verwachting nog stijgen.

Het is voor de organisatie van de Omloop de eerste keer dat de inschrijvingen en fondsenwerving grotendeels via een online platform van Kentaa (zijn) verlopen en dat was even spannend. Met de nog-oplopende donatiemeter ziet de organisatie nu al een verhoging in de sponsor-opbrengsten sinds de de vorige editie!

Inge Brandsma, Stichting Vrienden van de Omloop: "Het online fondsen werven voor de Omloop was voor ons en de deelnemers nieuw, maar gelukkig hoorden we positieve reacties van deelnemers over hoe goed dat beviel via het platform. Ook offline halen deelnemers nog steeds geld op, maar dat kan nadien makkelijk aan de site worden toegevoegd."

Op naar een succesvolle 29e editie volgend jaar op 24 en 25 augustus!

foto: Wilko van Dam (Digidamco)

 

---

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!