947dac9afd2c7684cb4c95cc2b3489a4c9d4bdec

1e helft 2019: Maatschappelijke crowdfunding groeit!

Onlangs schreven we over de stand van crowdfunding in 2018. De groei die daar werd gezien, zet zich voort in de eerste helft van 2019, blijkt uit recent onderzoek. Zo werd er 203 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. Dat is 32% meer dan in de eerste helft van 2018.

Een interessant gegeven is dat bijna 60% van het totaal aantal gefinancierde projecten, maatschappelijke projecten betrof. In de eerste helft werden 3760 projecten gefinancierd, een groei van ruim 61% t.o.v. de eerste helft van 2018 (bron). Denk hierbij aan het aanleggen of opknappen van een speeltuin of een medische behandeling. Ook het initiatief van de Hartstichting in samenwerking met Philips, BuurtAED, leverde hieraan een grote bijdrage. Op dit crowdfunding platform kan men geld inzamelen voor een AED in de buurt.

Voor maatschappelijke projecten was het totaal opgehaalde bedrag 7,1 miljoen euro en het gemiddelde bedrag per project 2.000 euro. 

 

Lees ook:

Crowdfunding: wat het jouw organisatie oplevert (naast geld)

Mijn crowdfunding campagne is afgelopen. Wat nu?

 

---

Schrijf je in voor Kentaa's nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van online fondsenwerving. Maximaal eens per maand ontvang je een exemplaar in je mailbox, boordevol tips, interessante artikelen en whitepapers over crowdfunding, peer to peer fundraising, event fundraising en online collecteren. Schrijf je hier in!