Sportverenigingen

Voor crowfunding voor sport kun je aan de slag met de Kentaa webbased pakketten Starter, Basic of Advanced.

Nieuwe sporttenues, een kunstgrasveld, digitale scoreborden, moderne kleedkamers of een grotere sportkantine; veel sportverenigingen hebben prachtige dromen, die helaas in deze economisch moeilijke tijden onmogelijk realiseerbaar zijn.

Kentaa brengt daar verandering in, door fondsenwerving en crowdfunding in de sport toegankelijk te maken. Met behulp van de pakketten voor online fondsenwerving, Starter, Basic of Advanced, kan iedere sportvereniging in Nederland effectief geld inzamelen. Het gebruiksvriendelijke platform stimuleert om samen met je leden te werken aan een gezonde sportclub. Fondsenwerving en crowdfunding voor iedere sportvereniging; Kentaa laat jullie dromen en ambities werkelijkheid worden!

Wil je één project financieren? Dan is Kentaa Starter wat voor jouw vereniging. Wil je ook dat leden in actie komen? Kies dan voor Basic. Heb je meerdere projecten waarvoor crowdfunding een uitkomst biedt? Kies dan voor Advanced. En wanneer je jouw website deelt via sociale media, bereik je snel een hele grote doelgroep. Iedereen wordt betrokken bij het gezamenlijke doel: inkomsten generen. Samen maken we van jouw sportclub weer een bloeiende vereniging. Start nu met online fondsenwerving en crowdfunding in de sport.

Start nu!


photo

Stichting ALS Nederland


ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte en komt in Nederland bij ongeveer 1500 mensen voor. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan ALS, maar komen er ook 500 nieuwe patiënten bij. Hoop op een toekomst is er voor deze mensen niet. Er is maar een manier om ALS de wereld uit te helpen, wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te vinden. Steun daarom Stichting ALS Nederland en help ons met geld ophalen.

 Bekijk website
photo

Orange Babies


Orange Babies initieert en steunt in Namibië, Zuid-Afrika en Zambia projecten die zorgdragen voor zwangere vrouwen, baby's, kinderen en adolescenten, in kwetsbare gemeenschappen waar de hiv-besmettingsgraad hoog is.

 Bekijk website
photo

Linda Foundation


1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat kan betekenen dat je niet kunt sporten, geen lekkere warme jas hebt en nooit op vakantie gaat. Omdat kinderen nooit verantwoordelijk zijn voor de financiële problemen, maar er wel onder lijden, willen wij ze een steuntje in de rug geven. Help je mee? Dat kan door met een actie geld in te zamelen voor de LINDA.foundation.

 Bekijk website
photo

War Child


Wij geloven in de kracht van kinderen. Met onze hulp kunnen kinderen in oorlog hun ingrijpende ervaringen verwerken. Zingend, spelend, dansend stimuleren wij hun veerkracht. Wij geven hen de controle over hun leven terug. Zo kunnen zij met onze hulp zélf kunnen bouwen aan een vreedzame toekomst.

 Bekijk website


photo

Erasmus University Rotterdam


Op onze universiteit barst het van de goede ideeën. Helaas is niet voor alle ideeën reguliere financiering, en worden ze nooit werkelijkheid. Daarom lanceren we deze crowdfunding website! Hier kunt u bijdragen aan het initiatief dat u aanspreekt.

 Bekijk website
photo

Leiden Universiteit


Doneren aan wetenschappelijk onderzoek is de ideale manier om onderzoek in bepaalde onderzoeksdomeinen te stimuleren. Omdat de universiteit slechts een deel van alle onderzoek kan financieren.

 Bekijk website
photo

Radboud Universiteit


De Radboud Universiteit is een brede, internationaal georiënteerde en studentgerichte onderzoeksuniversiteit. Samen met Radboudumc scheppen we een intellectueel klimaat dat onze medewerkers en studenten inspireert en uitdaagt. Zo kunnen de prestaties worden geleverd die de wetenschap verder brengen en de samenleving ten goede komen.

 Bekijk website
photo

Universiteit Twente


Dit crowdfundingplatform is een initiatief van de Stichting Universiteitsfonds Twente. De Universiteit Twente wil vernieuwende en excellente wetenschap bedrijven en met haar campus een inspirerende omgeving bieden voor studenten, onderzoekers en bezoekers.

 Bekijk website
photo

Rijksuniversiteit Groningen


Het Ubbo Emmius Fonds steunt het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. U kunt ons ook hierbij helpen: doneer aan één van de projecten en deel uw betrokkenheid met anderen. 100% van uw donatie gaat naar het gekozen project.

 Bekijk website
photo

Wageningen UR


‘To explore the potential of nature to improve the quality of life.’ Dat is de missie van Wageningen UR. Wij zijn een kennisinstelling die binnen het domein ‘gezonde voeding en leefomgeving’ niet alleen hoogwaardige kennis ontwikkelt, maar ook helpt deze kennis overal ter wereld toe te passen. Steun onze projecten en draag ook bij aan de kwaliteit van leven.

 Bekijk website


photo

Lymph&Co


De Hollandse 100 is een initiatief van Lymph&Co, dat ernaar streeft financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker. Lymph&Co is een Fonds op Naam van AMC Foundation.

 Bekijk website
photo

Stichting Vrienden van het Sophia


Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. Daarom doet de Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren.

 Bekijk website
photo

AMC Foundation


Wij werven giften voor veelbelovend experimenteel medisch onderzoek, waarvoor (nog) geen plaats is binnen de reguliere geldstromen. Zulk onderzoek wordt vrijwel altijd geïnitieerd door topspecialisten van het AMC. We ondersteunen jong medisch toptalent door studie en onderzoek aan buitenlandse topinstituten mogelijk te maken. Bij elke donatie, klein of groot, staat de wens van de gever centraal. Onze donateurs zijn mensen die begrijpen dat alle grote medische vernieuwingen ooit klein begonnen zijn.

 Bekijk website
photo

Stichting Vrienden van de Hoop


De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Deze organisatie biedt christelijke hulp bij verslaving en psychische problemen, op verschillende locaties in heel Nederland. Er zijn naar schatting 2 miljoen verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. Jouw afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen. Met iedere kilometer steek je hen een hart onder de riem!

 Bekijk website
photo

MIND


MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Bij MIND vind je informatie, inspiratie en steun. Maar je kunt ook zelf bijdragen: je verhaal vertellen, een bijeenkomst of sponsorloop organiseren of zelf sponsoren. Heb je ideeën over hoe de zorg en ondersteuning geregeld zou moeten worden? MIND zorgt ervoor dat jouw wensen bij de politiek terechtkomen. Ook kun je bij ons in contact komen met mensen met dezelfde ervaringen als jij.

 Bekijk website


photo

Prins Bernhard Cultuurfonds


Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren we bijzondere initiatieven. De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 Bekijk website
photo

Lokale Fondsen Nederland


Een lokaal fonds wordt opgericht door bewoners die zich in willen zetten voor de eigen omgeving. Een lokaal fonds werft, beheert geld en besteedt dit aan lokale projecten die de leefbaarheid verbeteren. Lokale Fondsen Nederland is opgericht om lokale fondsen en initiatieven te ondersteunen bij de oprichting, fondsenwerving, communicatie en verdere professionalisering.

 Bekijk website
photo

Apenheul Natuurbehoudfonds


Het Apenheul Natuurbehoudfonds werkt via verschillende projecten wereldwijd mee aan natuurbescherming. Het zijn projecten waar zowel de lokale bevolking als de apen en hun leefgebied voordeel van hebben. Naast financiële steun biedt het ANF ook hulp door het uitwisselen van kennis en door mankracht en expertise in te zetten.

 Bekijk website


photo

Basketballacademy UBALL


‘Realize Your Potential’ Dat is de missie van UBALL. Die drang om te het maximale uit het potentieel van het talent te halen staat niet alleen centraal in basketball; ook maatschappelijk streven wij naar het allerhoogste. Met de steun van vele mensen kunnen we verder gaan met de uitvoering van onze ambitieuze plannen voor de toekomst.

 Bekijk website
photo

FC Groningen


Geen FC Groningen zonder supporters: een vaststelling die als een paal boven water staat. Want nergens in Nederland klopt het groenwitte hart zo vol vuur als in juist het Noorden. Zowel in goede als in slechte tijden staan Stad en Ommeland massaal achter hun FC. Trouw, kritisch en onlosmakelijk verbonden met groenwit. Samen staan we sterk, help mee en steun enkele mooie initiatieven rond onze club.

 Bekijk website
photo

Haag Atletiek


Met zo’n 1.500 leden is HAAG Atletiek bijna de grootste sportvereniging van Den Haag. Bij ons kan atletiek worden beoefend in de volle breedte van de sport. Van kogelstoten en speerwerpen tot sprinten en lange afstand lopen, met een aanbod voor jeugd tot en met 55+. In 2013 bestond de club 100 jaar. Met steun de club maken we samen sportieve ambities mogelijk.

 Bekijk website
photo

Zwaluwen Jeugd Actie


Maar liefst 300.000 jeugdspelers komen ieder voetbalseizoen in actie voor hun leeftijdgenootjes met een spierziekte of een andere beperking. Zij voetballen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en vormen samen het grootste goede doelen team van Nederland!

 Bekijk website

Een samenleving met teruglopende subsidies, vraagt om veel creativiteit van sportverenigingen. Niet voor niets worden er jaarlijks diverse leuke acties georganiseerd om geld in te zamelen, bijvoorbeeld om nieuwe kleedkamers of sportvelden te realiseren. We kennen allemaal de traditionele manieren van fondsenwerving en crowdfunding in de sport wel. Denk aan een sponsorloop of het verkopen van oliebollen rond nieuwjaar, waarmee leden geld inzamelen voor de sportvereniging, met hulp van familie en vrienden.

Op het Kentaa-platform combineer je deze leuke acties met de voordelen van internet, door fondsenwerving en crowdfunding voor sportverenigingen via het internet aan te bieden. Online crowdfunding voor sport via Kentaa heeft vele voordelen. Zo maak je via het gebruiksvriendelijke platform eenvoudig je een eigen, gepersonaliseerde crowdfunding webpagina aan. Op deze webpagina kun je met een paar klikken op de knop, meerdere projecten en acties starten waarvoor je geld op wilt halen.

Via het platform kan men rechtstreeks doneren, via iDeal, Paypal of met een creditcard. Leden kunnen ook zelf een actie starten, door bijvoorbeeld een activiteit te organiseren, waarmee geld wordt opgehaald voor het project.

Maar dat is nog niet alles! Met crowdfunding voor jouw sportvereniging bereik je een veel grotere doelgroep dan je met een traditionele actie ophaalt. Jouw website voor crowdfunding voor je sportvereniging kan namelijk via ieder gewenste sociale media kanaal gedeeld worden met het online netwerk van jouw leden. Zo bereik je, zonder veel moeite te doen, heel veel mensen. Dat is niet alleen goed voor de resultaten van crowdfunding voor je sportvereniging, maar levert wellicht ook nog nieuwe leden op voor de sportclub. Dubbel profiteren dus!

Wil je ook, samen met je leden, de dromen van jullie sportclub waarmaken? Start dan nu met crowdfunding in de sport en meld je aan. Kentaa helpt je graag bij het succesvol maken van de projecten voor crowdfunding voor jullie sportvereniging. Jullie doel, is ons doel! Samen maken we jouw sportclub weer een bloeiende vereniging!