Cultuur & Erfgoed

Online fondsenwerving of crowdfunding voor de kunst, cultuur & erfgoed sector: het kan met het veelzijdige en gebruiksvriendelijke platform van Kentaa!

Steeds meer instellingen in de sector cultuur & erfgoed zijn, dankzij teruglopende overheidssubsidies, genoodzaakt zelf fondsen te werven. Van culturele instellingen zoals theaters, musea en muziekscholen, tot instellingen die zich inzetten voor behoud en ontwikkeling van archeologische waarden, monumenten en cultuurlandschappen. Voor veel van dit soort instellingen is het zoeken naar nieuwe wegen voor het verkrijgen van financiering een must. Online fondsenwerving in cultuur & erfgoed wint dan ook steeds meer terrein.

Op deze groeiende vraag om online fondsenwerving en crowdfunding in de kunst, speelt Kentaa graag in. Met behulp van ons innovatieve en gebruiksvriendelijke Kentaa-platform, helpen wij jouw instelling met crowdfunding of fondsenwerving in cultuur & erfgoed. 

Het Kentaa-platform heeft voor veel instellingen al prachtige doelen gerealiseerd. Met behulp van fondsenwerving en crowdfunding voor kunst, spelen wij in op de waarde die cultuur & erfgoed heeft voor de mens. Zo maken we de wereld samen een stukje mooier.

Start nu


photo

Stichting ALS Nederland


ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte en komt in Nederland bij ongeveer 1500 mensen voor. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan ALS, maar komen er ook 500 nieuwe patiënten bij. Hoop op een toekomst is er voor deze mensen niet. Er is maar een manier om ALS de wereld uit te helpen, wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te vinden. Steun daarom Stichting ALS Nederland en help ons met geld ophalen.

 Bekijk website
photo

Linda Foundation


1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat kan betekenen dat je niet kunt sporten, geen lekkere warme jas hebt en nooit op vakantie gaat. Omdat kinderen nooit verantwoordelijk zijn voor de financiële problemen, maar er wel onder lijden, willen wij ze een steuntje in de rug geven. Help je mee? Dat kan door met een actie geld in te zamelen voor de LINDA.foundation.

 Bekijk website
photo

Rode Kruis


Het Rode Kruis helpt mensen in nood ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Direct en vanuit het hart. Bij noodsituaties in Nederland en bij rampen en conflicten wereldwijd. Gedreven door onze zeven grondbeginselen. Steun ons werk en geef of word vrijwilliger.

 Bekijk website
photo

KNGF Geleidehonden


Het is onze missie zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden en expert op het gebied van hond en handicap.

 Bekijk website


photo

Erasmus University Rotterdam


Op onze universiteit barst het van de goede ideeën. Helaas is niet voor alle ideeën reguliere financiering, en worden ze nooit werkelijkheid. Daarom lanceren we deze crowdfunding website! Hier kunt u bijdragen aan het initiatief dat u aanspreekt.

 Bekijk website
photo

Leiden Universiteit


Doneren aan wetenschappelijk onderzoek is de ideale manier om onderzoek in bepaalde onderzoeksdomeinen te stimuleren. Omdat de universiteit slechts een deel van alle onderzoek kan financieren.

 Bekijk website
photo

Radboud Universiteit


De Radboud Universiteit is een brede, internationaal georiënteerde en studentgerichte onderzoeksuniversiteit. Samen met Radboudumc scheppen we een intellectueel klimaat dat onze medewerkers en studenten inspireert en uitdaagt. Zo kunnen de prestaties worden geleverd die de wetenschap verder brengen en de samenleving ten goede komen.

 Bekijk website
photo

Universiteit Twente


Dit crowdfundingplatform is een initiatief van de Stichting Universiteitsfonds Twente. De Universiteit Twente wil vernieuwende en excellente wetenschap bedrijven en met haar campus een inspirerende omgeving bieden voor studenten, onderzoekers en bezoekers.

 Bekijk website
photo

Rijksuniversiteit Groningen


Het Ubbo Emmius Fonds steunt het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. U kunt ons ook hierbij helpen: doneer aan één van de projecten en deel uw betrokkenheid met anderen. 100% van uw donatie gaat naar het gekozen project.

 Bekijk website
photo

Wageningen UR


‘To explore the potential of nature to improve the quality of life.’ Dat is de missie van Wageningen UR. Wij zijn een kennisinstelling die binnen het domein ‘gezonde voeding en leefomgeving’ niet alleen hoogwaardige kennis ontwikkelt, maar ook helpt deze kennis overal ter wereld toe te passen. Steun onze projecten en draag ook bij aan de kwaliteit van leven.

 Bekijk website


photo

Lymph&Co


De Hollandse 100 is een initiatief van Lymph&Co, dat ernaar streeft financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker. Lymph&Co is een Fonds op Naam van AMC Foundation.

 Bekijk website
photo

Stichting Vrienden van het Sophia


Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. Daarom doet de Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren.

 Bekijk website
photo

AMC Foundation


Wij werven giften voor veelbelovend experimenteel medisch onderzoek, waarvoor (nog) geen plaats is binnen de reguliere geldstromen. Zulk onderzoek wordt vrijwel altijd geïnitieerd door topspecialisten van het AMC. We ondersteunen jong medisch toptalent door studie en onderzoek aan buitenlandse topinstituten mogelijk te maken. Bij elke donatie, klein of groot, staat de wens van de gever centraal. Onze donateurs zijn mensen die begrijpen dat alle grote medische vernieuwingen ooit klein begonnen zijn.

 Bekijk website
photo

Stichting Vrienden van de Hoop


De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Deze organisatie biedt christelijke hulp bij verslaving en psychische problemen, op verschillende locaties in heel Nederland. Er zijn naar schatting 2 miljoen verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. Jouw afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen. Met iedere kilometer steek je hen een hart onder de riem!

 Bekijk website


photo

Prins Bernhard Cultuurfonds


Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren we bijzondere initiatieven. De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 Bekijk website
photo

Natuurmonumenten


Op zoek naar een onvergetelijke ervaring in ongerepte natuur? Doe dan mee aan de Midzomernachtloop van Natuurmonumenten! Dit jaar zamelt Natuurmonumenten geld in voor de schitterende natuur van de Veluwezoom. Met € 250.000 kunnen ze een jaar lang 1000 hectare natuur onderhouden! Doe mee en beleef de magie van de nacht.

 Bekijk website
photo

Rijksmuseum


Een keer per jaar organiseert het Rijksmuseum een Prachtnacht voor kinderen en hun familie die wegens ziekte of handicap niet zo snel naar het museum kunnen. Op deze bijzondere avond worden speciale activiteiten georganiseerd en doet het Rijksmuseum er alles aan om die gezinnen de avond van hun leven te bezorgen.

 Bekijk website
photo

Nachtgasten


Nachtgasten is opgericht door Yorick Zwart, Koen Wouterse, Jef Hoogmartens en Niels Croiset. Wij hebben elkaar leren kennen bij het Noord Nederlands Toneel, alwaar onze vriendschap is ontstaan en ook de wil om met elkaar samen te werken in de toekomst.

 Bekijk website


photo

Basketballacademy UBALL


‘Realize Your Potential’ Dat is de missie van UBALL. Die drang om te het maximale uit het potentieel van het talent te halen staat niet alleen centraal in basketball; ook maatschappelijk streven wij naar het allerhoogste. Met de steun van vele mensen kunnen we verder gaan met de uitvoering van onze ambitieuze plannen voor de toekomst.

 Bekijk website
photo

FC Groningen


Geen FC Groningen zonder supporters: een vaststelling die als een paal boven water staat. Want nergens in Nederland klopt het groenwitte hart zo vol vuur als in juist het Noorden. Zowel in goede als in slechte tijden staan Stad en Ommeland massaal achter hun FC. Trouw, kritisch en onlosmakelijk verbonden met groenwit. Samen staan we sterk, help mee en steun enkele mooie initiatieven rond onze club.

 Bekijk website
photo

Haag Atletiek


Met zo’n 1.500 leden is HAAG Atletiek bijna de grootste sportvereniging van Den Haag. Bij ons kan atletiek worden beoefend in de volle breedte van de sport. Van kogelstoten en speerwerpen tot sprinten en lange afstand lopen, met een aanbod voor jeugd tot en met 55+. In 2013 bestond de club 100 jaar. Met steun de club maken we samen sportieve ambities mogelijk.

 Bekijk website
photo

Zwaluwen Jeugd Actie


Maar liefst 300.000 jeugdspelers komen ieder voetbalseizoen in actie voor hun leeftijdgenootjes met een spierziekte of een andere beperking. Zij voetballen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en vormen samen het grootste goede doelen team van Nederland!

 Bekijk website

Kentaa helpt instellingen met online fondsenwerving en crowdfunding voor kunst, cultuur & erfgoed. Binnen deze sector is het verkrijgen van financiering middels deze kanalen voor velen nog nieuw en onbekend terrein. Toch is het de afgelopen tijd erg effectief gebleken om via deze innovatieve methode financiering te verkrijgen.

Zo is er met het Kentaa platform een project gerealiseerd waarmee de bouw van een theaterstuk wordt gefinancierd, is er een actie gestart om fietsen naar het werk te stimuleren en wordt er momenteel geld ingezameld voor bedreigde diersoorten. Maar ook voor de financiering van een nieuwe kunstcollectie of restauratie van monumenten, biedt ons platform voor fondsenwerving en crowdfunding in kunst, de ruimte.

Ons platform is in te zetten als crowdfunding-, fondsenwerving- en kom-in-actie-platform. De mogelijkheden voor crowdfunding en fondsenwerving voor cultuur & erfgoed zijn bij Kentaa dan ook eindeloos. Dankzij een optimale toepassing van de nieuwste online technieken, kun jij snel beginnen met geld inzamelen voor jouw culturele instelling. 

Het Kentaa platform bezit diverse slimme functionaliteiten die ervoor zorgen dat jouw achterban eenvoudig kan helpen met fondsenwerving en crowdfunding voor kunst. En dankzij de integratie van sociale media, bereik je binnen de kortste keren een ontzettend grote groep mensen. Online fondsenwerving voor cultuur & erfgoed is dan ook zeer effectief gebleken, juist omdat veel mensen deze sector een warm hart toedragen.

Kentaa wil jou zo goed mogelijk faciliteren bij crowdfunding voor kunst. Dit doen wij door de juiste tools op het juiste moment aan te bieden. En dankzij het handige Kentaa Dashboard hou je zelf de regie in handen. Hier kun je onder andere real-time inzicht verkrijgen in de statistieken van je acties en projecten, zelf de content op je pagina aanpassen en je achterban bedanken voor hun donatie.  

Wanneer je er voor kiest om Kentaa te gebruiken voor crowdfunding of fondsenwerving voor cultuur & erfgoed, kun je rekenen op onze volledige steun. Kentaa fungeert dan ook als verlengstuk voor jouw culturele instelling bij crowdfunding voor kunst en gaat een echt partnership met je aan. Jullie doel is ons doel, en daarmee zorgen we samen voor een levendige culturele sector in Nederland.